Info

1.680 vjernika iz BiH će obaviti petu islamsku dužnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Bosne i Hercegovine ove godine će petu islamsku dužnost – hadž, obaviti 1.680 vjernika, i oni će s pet aviona, 8. 9. i 10. augusta krenuti iz Sarajeva ka Medini.

Direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderris Nezim ef. Halilović je za N1, kazao da su okončane i izvršene sve potrebne pripreme za odlazak na hadž i izvršavanje hadžskih obreda u 2018. godini.

“Ja sam prošle godine hvala Bogu obavio hadž,ove godine sam došao da ispratim prvu turu hadžija, to su jake emocije. Želio bih da to svi obave. Dragi Allah kad pozove i kad se srce otvori, dužnost je da to obavimo ako možemo”, rekao je hadžija Vehid Čamdžija.

Hažija smatra da bi trebali svakodnevno izdvajati određenu količinu novca, nakon par godina svi bi bili u mogućnosti da obave petu islamsku dužnost.

“Za hadž je potrebno da budete fizički zdravi i sabur. Sabur je najveće bogatsvo”, istakao je Vehid Čamdžija.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno