Ostali sportovi

Djeca iz Ragbi kluba Čelik na prestižnom turniru u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovim putem želimo da vas obavijestimo o nastupu našeg kluba na jednom od najvećih turnira u Italiji za mlađe uzraste  trofeo Rugby Citta di Codroipo.

Ragbi klub Čelik- 40 dječaka i djevojčica imalo je priliku da predstavlja naš klub, naš Grad i našu Državu na ovom značajnom turniru koji se održao 01. i 02.06.2024. godine u Codroipo, Italija.

Prvi su na teren izašli naši mladi ragbijaši uzrasta do 14 godina gdje su u konkurenciji od 8 ekipa iz italije i regiona ostvarili u ukupnom poretku šesto mjesto. Iako su osvojili šesto mjesto značajan je rezultat ako uzmemo u obzir da je Italijanski ragbi u samom Svjetskom vrhu. Naši mladi ragbijaši su pokazazli zavidno znanje i želju i sportski duh i ovom natjecanju. 02.06.2024.

Naša selekcija do 12 godina u ukupnom plasmanu od 15 ekipa učesnika ostvarila je plasman na 8 mjesto te također pokazalo značajni napredak u svojoj igri što je rezultat rada našeg sportskog kolektiva. Naš klub je nastupio još sa dvije selekcije, i to selekcijom do 10 godina i selekcijom do 8 godina.

Učešće na ovom turniru je značajno iskustvo naših mladih ragbijaša koji na ovaj način unapređuju znanje i vještine u ragbi sportu a svakako kreiraju preduslove za razvoj zdravog i jakog sportskog kolektiva u našem Gradu.

Budućnost ragbija u Gradu Zenica sa ovim mladim ljudima je sigurno svijetla te pozivamo sve dječake i djevojčice da nam se pridruže u našoj Ragbi školi da stiču nova znanja i vještine iz sporta.

Ragbi klub Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno