Košarka

Počinje EP za košarkaše U18-A divizija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak počinje EP za košarkaše U18-A divizija. – Muška U18 reprezentacija BiH u A diviziji. – Ibrahim Durmo (OKK Čelik) među 12 odabranih juniora.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas sa sarajevskog aerodroma otputovala put Grčke gdje će nastupati na Evropskom prvenstvu A divizije.
Muška košarkaška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine do osamnaest godina (U18) 23.jula 2015.godine igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu A divizije, koje se igra u Grčkom Volosu. Izabranici Marka Trbića i njegovog asistenta Mirze Trnke će dati sve od sebe kako bi osigurali opstanak u elitnom društvu.
Selektor Marko Trbić je odabrao sljedećih 12 košarkaša:
1. Đorđe Aleksić
2. Ammar Gegić
3. Miljan Šarić
4. Nedim Đedović
5. Edin Atić
6. Ibrahim Durmo
7. Ajdin Penava
8. Fahrudin Manjgafić
9. Damir Hadžić
10. Enis Memić
11. Alija Pirić
12. Sandro Antunović
Prvenstvo traje od 23. jula do 02.avgusta 2015.godine. Na prvenstvu učestvuje 16 reprezentacija svrstanih u 4 grupe. Reprezentacija BiH se nalazi u D grupi zajedno sa ekipama Litvanije, Grčke i Hrvatske.
Nakon takmičenja u grupama prvenstvo se nastavlja utakmicama za plasman. U finalni dio prolaze tri ekipe iz svake od 4 grupe i formiraju dvije nove grupe sa po 6 ekipa (E i F). U ovoj fazi iz svake grupe prolaze po 4 ekipe i plasiraju se u četvrtfinale. Dalje slijedi polufinale i finale.
Ekipe koje ne prođu prvi krug igraju utakmice za plasman od 9.do 16.mjesta zajedno sa 4 ekipe koje ne prođu drugu rundu finalnog dijela (iz grupa E i F, nap. a.).

Titulu prvaka Evrope U18 u A diviziji brani ekipa Turske, koja je prošle godine na prvenstvu u Turskoj u odlučujućoj utakmici bila bolja od ekipe Srbije (85:68). Bronzu je osvojila ekipa Hrvatske  nakon pobjede nad ekipom Grčke(75:71).
Donosimo raspored utakmica bh. reprezentacije, datum i satnicu u grupnoj fazi takmičenja:
Četvrtak, 23.07. BiH – Litvanija (16,45h)
Petak, 24.07. Hrvatska – BiH  (19h)
Subota, 25.07. Grčka – BiH (21,15h)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno