Košarka

Juniorke BiH pobjedile Švajcarsku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedžla Kovačević imala double –double učinak od 17 poena i 10 skokova. – U sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo B divizije, koje će se održati u Bukureštu od 30.07. do 09.08.2015. godine, naša ženska juniorska reprezentacija (U18) odigrala je prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Švajcarske. Pobjedile su naše djevojke rezultatom 79:67.
Našu reprezentaciju do pobjede su predvodile Jovana Marković sa 22 poena i 8 skokova, dok je Nedžla Kovačević imala double-double učinak sa 17 poena i 10 skokova.
Ovo je bila četvrta prijateljska utakmica naše reprezentacije i to nakon što su se timu priključile igračice iz U 20 reprezentacije Jovana Marković, Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević i Lejla Omerbašić.
Ranije smo objavili da su na pripreme pozvane i tri igračice iz zeničkih klubova i to Nedžla Kovačević i Almina Čehajić iz KŽK Čelik, te Amna Kahrić iz KK BH Start Zenica
Naša reprezentacija će na Evropskom prvenstvu, koje se igra u rumunskom Bukureštu pokušati osigurati plasman u elitnu, A diviziju i tako postati druga ženska reprezentacija ove godine koja je osigurala plasman u A diviziju.
Već smo objavili da je naša ženska U20 selekcija, nedavno, trijumfalno osvojila prvo mjesto na EP B divizije, koje se igralo u Crnoj Gori, sa 9 pobjeda u 9 susreta i plasirala se u A diviziju..

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno