Košarka

Juniori BiH u polufinalu evropskog prvenstva u košarci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Španije sa 70:64 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva A-divizije u grčkom Volosu.

Izabranici Marka Trbića plasmanom među četiri najbolje ekipe Evrope ostvarili su najveći uspjeh omladinske košarke Bosne i Hercegovine. Četvrtfinale je dosad bilo najveći uspjeh kadetske i juniorske reprezentacije BiH.

U neizvjesnom meču reprezentacija BiH je pobijedila favorizovane Špance na krilima Edina Atića koji je u ovom meču postigao 28 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Raspoložen je bio i Ibrahim Durmo s 12 poena i pet skokova, dok je plej bh. tima Đorđe Aleksić imao sedam asistencija, četiri poena i tri skoka.

U timu Španije istaknuo se Xabier Lopez – Arosteguj s 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, dok je Segi Garcia dodao 17 poena, te po četiri skoka i asistencije.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Francuska i Grčka, Litvanija i Njemačka, Turska i Srbija. Mladi bh. košarkaši u polufinalu će igrati protiv pobjednika meča između Turske i Srbije.

Turska i BiH su već odmjerile snage u drugoj rundi takmičenja, a Turci su tada slavili s 80:57.

Mečevi polufinala će biti odigrani 1. augusta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno