Zenica

Forum građana Zenice: čije je Grijanje?

grijanje Zenica
grijanje Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum građana Zenice – Izjava direktora JP “ Grijanje” dd Zenica, gospodina Kasima Sarajlića, da računi za mjesec oktobar neće biti umanjeni izazvala je negodovanje kod naših sugrađana koji koriste usluge ovog Javnog preduzeća.

Veći broj naših sugrađana nam se obratio, oštro reagujući, na ovaj potez JP “Grijanje”. Svi smo zatečeni ovom izjavom i pitamo se na osnovu čega je donesena ova Odluka, jer obrazloženje za nju nije dato.

FGZ faksimil saopćenja
FGZ faksimil saopćenja

Svjesni smo svih problema koje JP Grijanje ima i da ono nije jedini krivac za stanje grijanja u našem gradu .I građani su svjesni ove problematike, te ne bježe od obaveza plačanja, ali na čisto ekonomskim osnovama i u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Smatramo da bi Gradsko vijeće i Upravni odbor JP “Grijanje” trebali, što prije, donijeti odluku da se naknada za grijanje plača prema količini isporučene energije , od strane Arcelor Mittala , a
JP “Grijanje” trebalo bi svaki mjesec izvršiti obračun na osnovu izračunatog koeficijent isporučene energije, a ne naplačivati paušal.
S poštovanjem, kaže se u (nepotpisanom) saopćenju Foruma građana Zenice  čiji faksimil objavljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno