Zenica

Zenica – GGM uređenje hortikulture (FOTO)

Zenica - Hortikultura GGM
Zenica - Hortikultura GGM
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica – GGM uređenje hortikulture (FOTO)- Kod hortikulturnog uređenja kružnih tokova u gradu akcenat je stavljen na ukrasne biljke trajnice koje su dekorativne tokom cijele godine.

Odabir trajnica vršen je tako da se one smjenjuju po sezonama, tako da kružne tokove naizmjenično krase pojedinačne vrste, pampas trava u jesen, japanski javor u proljeće i ljeti, plava vlasulja zimi, božur ili ruže ljeti…

Na dva kružnog toka (Radakovo i Strossmayer) su ružičnjaci, koji se u rano proljeće, kad započinje vegetacija, oplemenjuju tulipanima.
Kružni tokovi kod MUP –a i na Drvenom mostu za okosnicu imaju uređenja hortikulture šimšir koji čine bordure za sezonsko cvijeće. Na ovim rondoima radi sezonskog cvijeća, koje ima veću potrebu za vodom, instaliran je i sistem za navodnjavanje.

Ukrasno bilje na kružnom toku Bojin vir zasađeno je u obliku strelica koje određuju strane svijeta tako da kružni tok može poslužiti i za orijentaciju u prostoru.

JP za prostorno uređenje i planiranje Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno