Zenica

Vlada i sindikat zajedno u socijalnom dijalogu

Vlada i sindikat zajedno u socijalnom dijalogu
Vlada i sindikat zajedno u socijalnom dijalogu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada i sindikat zajedno u socijalnom dijalogu – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je održao sastanak sa predsjednikom Kantonalnog odbora saveza sindikata ZDK Mirnesom Isakovićem, te predsjednicima Kantonalnog odbora sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja, srednje i visokog obrazovanja, te organa uprave. Prethodno, identičan sastanak je organizovan sa sindikalcima MUP-a i drugih budžetskih korisnika.

–  Osnovni elementi ugrađeni i u Nacrt budžeta ZDK za 2016. jesu da neće biti smanjenja primanja, te da se Vlada obavezuje da svoje obaveze izmiruje u punom kapacitetu, bez smanjenja i na vrijeme, što možemo postići stabilnim radom i saradnjom, rekao je Galijašević nakon sastanka.

Prvi čovjek sindikata ZDK Mirnes Isaković potvrdio je spremnost aktuelne vlade i sindikata da sarađuju i zajedno iznalaze rješenja, te da svi problemi i prava zaposlenika u ovom kantonu nailaze na razumjevanja i aktivan dijalog.

– Moram istaći da u premijeru i Vladi imamo partnere i sagovornike, što proteklih godina nije bio slučaj, jer je sindikat bio četiri godine izbačen iz socijalnog dijaloga, istakao je Isaković.

Prvi čovjek sindikata osnovnog obrazovanja ZDK i FBiH Selvedin Šatorović upoznao je učesnike o elementima dogovora sa federalnom Vladom o općem kolektivnom ugovoru i provedbi zakona o radu, naglasivši mogućnost da federalna Vlada nakon 10. decembra za još 90 dana produži važnost postojećih dokumenata, zbog nepostizanja sveobuhvatnog dogovora o Općem kolektivnom ugovoru.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno