Zenica

Turski ataše za kulturu u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski ataše za kulturu u Zenici – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je bila domaćin u Zenici atašeu za kulturu i turizam Turske ambasade u BiH Soner Sahin. Organizovane su protokolarne posjete Filozofskom fakultetu(Odsjeku za tursku jezik) i susret se sa dekanom Filozofskog fakulteta prof.dr Damirom Kukićem.

Tom prilikom ataše Sahin je uručio vrijednu donaciju u knjigama(166 knjiga), Filozofskom fakultetu za potrebe studenata na Odjelu za turski jezik.

  • Zajedno smo posjetili i sjedište Grada Zenice u kojem smo prisustvovali sjednici Savjeta za kulturu Grada Zenica kojom je predsjedavao pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti, nauku, kulturu i sport Zijad Softić. Razgovaralo se o budućoj saradnji sa Službom i sa institucijama kulture Grada Zenice. Takođe smo posjetili srednjovjekovnu tvrđavu Vranduk i upoznali atašea o aktivnostima Muzeja Grada Zenice o obnovi sadržaja, kao i obnovi tvrđave Vranduk. Na kraju cjelodnevne posjete ataše Sahin je bio gost na RTV Zenica gdje je u emisiji uživo upoznao zeničku javnost o aktivnostima Ureda za kulturu i turizam Turske ambasade, rekao nam je prvi čovjek Mostova prijateljstva Jasmin Imamović.

Šahin u Zenici 2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno