Zenica

Udruženje „DLAN“: Uspješno realiziran projekat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje „DLAN“: Uspješno realiziran projekat „Skrining usta i zuba za osobe s poteškoćama“ Protekle sedmice Udruženje „DLAN“ kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa realiziralo je veoma važan projekat.

Naime, kako je i najavljeno, 35 članova ovog Udruženja podvrgnuto je detaljnom pregledu usta i zuba s ciljem da se utvrdi stanje i pokuša pomoći ovim populacijama. Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa JU „Dom zdravlja“ Zenica, timu stručnjaka, ljubaznom osoblju i dobroj organizaciji svi planirani pacijenti su dobili usluge upkos malim poteškoćama zbog specifičnosti stanja u kojem se pacijenti nalaze.

Naredni korak kada je u pitanju rješavanje problema bolesti usta i zuba za ovu populaciju jeste prvenstveno slanje dokumentacije za šest članova Udruženja „DLAN“ na kliniku „Acibadem“ u Tursku, gdje će zahvaljujući prijateljiama Udruženja IKC „Istanbul“ članovi Udružnja biti primljeni i opservirani.

Iz Udruženja „DLAN“ poručuju da se nadaju da se saradnja sa klinikom „Acibadem“ neće završiti na ovih šest planiranih pacijenata te da će se saradnja nastaviti i za ostale kako bi se njihovi problemi riješili, a također koriste priliku da se zahvale svim stručnjacima i osoblju JU „Dom zdravlja“ Zenica koji su nesebično pomogli realizaciju ovog značajnog projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno