Zenica

Foto: Polnoćka u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Polnoćka u Zenici – Prenosimo atmosferu sa mise Polnoćke u crkvi Svetog Ilije u Zenici – u fotogaleriji našeg fotoreportera Jasmina Hadžića pogledajte kako je to izgledalo.

U crkvi Svetog Ilije u Zenici večeras je održana misa ponoćka kojom su vjernici katoličke vjeroispovijesti dočekali svoj veliki blagdan Božić. Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a svetu misu je predvodio fra Zdravko Anđić koji je kazao kako je Božić prilika da svako sebe ispita.

“On nas poziva na pobožno življenje do njegovog ponovnog dolaska i zato započinjući ovu misu razmišljajmo o našem životu, o ljubavi koju trebamo gajiti prema Bogu i čovjeku. Da bismo dostojno sudjelovali u ovome molimo oproštenje”, kazao je Anđić.On je još kazao da je Božić izgubio svoj smisao i da je ljudima potrebno nešto da bi bili sretni i slavili Božić.

“Našu radost i slavlje ne uvećavaju ukrašene ulice i kroz sve natpise u medijima ne možemo se načuditi na šta smo spali. Nemamo radosti, sve ovisi šta će nam neko servirati i uvijek ćemo povjerovati u ono što nije istina”, kazao je Anđić. On je kazao da pripreme za Božić nisu lampice na prozorima već da se čovjek priprema kao pojedinac te da u sebi treba da ima usađen osjećaj radosti zbog blagdana.

“Trebamo se Bogu zahvaliti što smo večeras zajedno u ovoj prostoriji i što slavimo Boga i zahvaljujemo mu se. Poruka ovog Božića jeste da slavimo Boga na visini i da slavimo mir na zemlji jer Božića ipak nema bez ljudi. Braćo i sestre, slaveći Božić pokušamo u svome srcu promišljati drugačije o Božiću. Razmišljajmo o njemu da je pun radosti, ne da se napijemo već da bude dio našeg temeljnog opredjeljenja i da budemo ljudi koji će živjeti Božić i ljubav Božiju”, poručio je Anđić.

Nakon mise ponoćke ispred crkve je uslijedilo kolektivno čestitanje uz zdravicu kuhanog vina. (Klix.ba)

 

Više na

Posted by Zenicablog on 24. Decembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno