Zenica

Uskoro izgradnja centra za osobe s poteškoćama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje „DLAN“ Zenica: Uskoro izgradnja centra za osobe s poteškoćama  – Udruženje „DLAN“ – kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa uz pomoć Grada Zenice na čelu sa gradonačelnikom Huseinom Smajlovićem i investitorima uskoro bi trebalo početi realizaciju vrlo važnog projekta. Naime, radi se o centru za osobe s poteškoćama koji bi trebao biti jedini te vrste u BiH ali i šire.

Selvedin Dedić predsjednik Udruženja „DLAN“ ističe kako je sva potrebna dokumentacija za izgradnju centra gotova te se očekuju investitori, a postoje naznake da su zainteresirani za ulaganje investitori iz Turske.

12494321_10207307358060856_2092051438_oZavršena je procedura dobijanja urbanističke saglasnosti, određena lokacija, a u izradi je i građevinska dozvola. Idejni i glavni projekat izradila je „AKSA“ iz Zenice na čelu sa direktorom gospodinom Zvjezdanom Turkićem i službom za uređenje Grada Zenice. Centar kao takav bi trebao biti ponos Grada Zenice.

Kada je u pitanju upotrebna vrijednost centra radi se o centru za resocijalizaciju, rehabilitaciju i zadovoljenje potreba osoba s poteškoćama kakav do sada ne postoji na našim prostorima.

Kapacitet centra bio bi u početku 40 korisnika istovremeno, s tim da bi se broj mogao povećavati u odnosu na usluge i potrebe osoba s poteškoćama. Što se tiče sadržaja koje će nuditi ovaj centar između ostalog tu su: slane sobe, senzorne sobe, muzičke sobe, bazeni, fizikalna terapija, različite radionice i mnoge druge usluge koje će svakako dobro doći korisnicima.

Početak gradnje ovog centra prema riječima rukovodstva Udruženja „DLAN“ planiran je za proljeće ove godine, ukoliko se ispune svi uslovi i dobiju potrebna sredstva za početak gradnje.

(Amela Talić/Dlan)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno