Zenica

Utvrđuje se uzrok smrti 30-godišnjakinje iz SBK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utvrđuje se uzrok smrti 30-godišnjakinje iz SBK – U Kantonalnoj bolnici Zenica jučer je umrla 30-godišnjakinja iz Srednjebosanskog kantona. Iako se sumnja da je smrt uzrokovana virusom H1N1, dr.Mahdi Brčaninović, glavni epidemiolog Kantonalne bolnice Zenica je u izjavi za Avaz kazao da za sad nema potvrda o uzroku smrti.

– Osoba je preminula, ali uzrok smrti se utvrđuje. Ona nije u KBZ došla sa H1N1 kao primarnim oboljenjem, odnosno to nije bio uzrok. U ovom trenu mogu reći da sam ja lično uzeo bris i poslao ga, kao sumnju na H1N1 ali niti je taj tip gripe potvrđen kod te osobe jer nalaze još čekamo niti se može reći da je osoba umrla od toga a ne od primarnog oboljenja zbog kojeg je došla u KBZ. Mi ćemo vjerovatno u ponedjeljak znati više, rekao je.

Sinoć nam je rečeno da još jedna osoba sa potvrđenim virusom H1N1 trenutno na liječenju u KBZ ali u fazi u kojoj taj virus ne predstavlja problem.

Ranije ovog mjeseca jedna ženska starija osoba je preminula u KBZ, a u UKC Sarajevo je umrla jedna osoba dovezena iz Zenice. Na liječenju u Sarajevu je jedan muškarac iz Zenice, kojem je potvrđen H1N1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno