Zenica

Unapređenje socijalne zaštite u ZDK

Unapređenje socijalne zaštite u ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Unapređenje socijalne zaštite u ZDK – U organizaciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona održan je radno-konsultativni sastanak s ciljem unapređenja saradnje u provođenju socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom, sa naglaskom na smještaj u ustanove socijalne zaštite.

U uvodnom dijelu sastanka, prisutnima se obratio Miralem Galijašević, premijer Kantona. Na sastanku su razmatrane aktuelne teme iz relevantne oblasti, kao što su: statistički pokazatelji i budžetska izdvajanja, provođenja postupaka ostvarivanja prava na smještaj u ustanove, monitoring i izvještavanje, alternativni vidovi zbrinjavanja, proces deinstitucionalizacije i transformacije, jačanje kapaciteta centara za socijalni rad/službi socijalne zaštite, značaj međusobne saradnje institucija, ustanova i organizacija civilnog društva.

Pored predstavnika resornog ministrastva sastanku je prisustvovalo 19 direktora odnosno predstavnika: centara za socijalni rad/ službi za socijalnu zaštitu iz općina/grada: Breza, Doboj- Jug, Kakanj, Maglaj, Olovo, Tešanj, Vareš, Visoko, Zavidovići, Zenica i Žepče; JU Penzionerski dom sa stacionarom Zeničko-dobojskog kantona; JU „Dom za stara lica Zenica“ Zenica; JU „Dom porodica“ Zenica; Ustanova „Mala škola“ Vareš; JU Centar za djecu i odrasle osobe sposebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona; Ustanove „Sumero centar za podršku osobama sa invaliditetom” podružnica Nemila, Zenica i Udruženja „Medica” Zenica.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno