Zenica

Foto: Vojnici OS BiH darivali krv

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici OS BiH darivali krv – Pripadnici Oružanih snaga BiH, Prvog bataljona Pete pješadijske brigade OSBiH stacionirani u zeničkoj kasarni “Sedme muslimanske brigade”, uključili su se u akciju darivanja krvi gradskog Crvenog križa i Službe za transfuziologiju Kantonalne bolnice u Zenici.

Prema planiranim aktivnostima, i ranije utvrđenom programu 45 pripadnika Oružanih snaga uključilo se u ovu akciju darivanja krvi, kojom će pomoći građanstvu i medicinskim radnicima u vanrednim situacijama kada je ova tečnost neophodna. Po riječima oficira za vojnu i civilnu saradnju u Prvom bataljonu Pete pješadijske brigade OSBiH Fahrudina Habibovića ovo je samo nastavak aktivnosti koje pripadnici Pete pješadijske brigade OSBiH kroz različite oblike pomažu i pružaju podršku stanovništvu i lokalnoj zajednici.

-Ovo je nastavak uspješne saradnje s vojskom, koja je uvijek darivala krv. Saradnja s jedinicom Oružanih snaga u Zenici je brzo uspostavljena i odziv pripadnika davatelja je odličan. Današnja akcija je posebna, jer smo je prvi put stavili u okvire planskog darivanja, što smatram jako važnim s aspekta optimalnih mjesečanih potreba Kantonalne bolnice- kazala je sekretarka Crvenog križa Grada Zenice Arma Oruć.

 

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVIU akciji dobrovoljnog darivanja krvi , organizovanoj 17.02.2016.g. krv darovalo 45 pripadnika 1.pješadijskog bataljona/5.pješadijske brigade.

Posted by Crveni križ Grada Zenica on 17. Februar 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno