Zenica

Obustava grijanja u Gradu Zenica

račun za grijanje Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obustava grijanja u Gradu Zenica- U nastavku se nalazi obavještenje iz kompanijeArcelorMittal Zenica.

Nakon do sada uspješno realizirane isporuke toplinske energije, plansko  zaustavljanje 

Kompanija ArcelorMittal Zenica je uspješno realizirala isporuku toplinske energije u dosadašnjem dijelu sezone grijanja grada Zenice, započetoj 15.oktobra 2015., u skladu sa zahtjevima JP Grijanje, bez većih kvarova i uz samo nekoliko smanjenja isporuke toplinske energije u trajanju ispod 8 sati.

Usprkos vrlo dotrajaloj opremi za proizvodnju toplinske energije u pogonu Energetika, ovaj rezultat je postignut zahvaljujući velikim naporima kompanije i uvođenjem novih rješenja kao što su: unajmljivanje dodatnog kotla iz Francuske koji radi na bazi zemnog plina, isključivanje jednog turbo generatora kako bi se dobilo više pare za sistem grijanja grada i optimizacijom proizvodnog procesa u kompaniji.

Dana 24.februara 2016.godine kompanija ArcelorMittal Zenica je planirala zaustaviti isporuku toplinske energije za grijanje grada zbog neophodnih radova koji se moraju obaviti na kritičnim dijelovima instalacija kao i mreži koja je spojena sa kotlovima u pogonu Energetike. Uslijed toga u cijeloj kompaniji neće biti pare i proizvodnja će biti obustavljena, ali je ovaj prekid neophodan kako bi isporuka toplinske energije do kraja sezona grijanja bila što pouzdanija. Spomenuti prekid u isporuci trajat će od 36-48 sati.

ArcelorMittal Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno