Politika

Demokratska fronta Zenica o (ne)grijanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Demokratska fronta Zenica o (ne)grijanju – Samo zahvaljujući natprosječno toplom vremenu, Zeničani su ovu zimu uspjeli izdržati sa katastrofalnim centralnim grijanjem.

Gradsko vijeće i gradonačelnik već godinama traže izgovore i uporno odbijaju da se izjasne o ponudi Elektroprivrede za grijanje Zenice toplom vodom iz termoelektrane Kakanj.

Znamo da je kompanija ArcelorMittal od gradonačelnika tražila da se do 15. marta izjasni o budućnosti grijanja grada, kako bi kompanija mogla provesti tender za nabavku novih kotlova. Građanima nije dostupna informacija o stavu gradske uprave. Umjesto toga, dobili smo ponovo prazna obećanja o takozvanom “najznačajnijem projektu u istoriji ovog grada” termoelektrane na plin i opet se od nas traži strpljenje. Nažalost, strpljenje je na izmaku, što dokazuje preko 5.000 odjavljenih korisnika centralnog grijanja u Zenici.

Danas su mediji objavili da je u kineskoj ambasadi u BiH održan sastanak na kojem je okrivljena Elektroprivreda jer “ne želi da garantuje otkup električne energije iz termoelektrane KTG”. Opet okrivljujete druge za loše poteze i neodgovorno ponašanje lokalne vlasti, a ne otkrivate zašto Elektroprivreda BiH odbija vašu ponudu.

Općinski odbor Demokratske fronte Zenica zahtijeva od gradonačelnika i gradskog vijeća Zenica da hitno sazovu tematsku sjednicu gradskog vijeća na kojoj će se javnosti prezentirati sve varijante grijanja Zenice, kako bi građani Zenice konačno saznali ko, kako i po kojoj cijeni će nas grijati narednih zima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno