Zenica

Studenti Pravnog fakulteta UNZE na VIS moot takmičenju u Beču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Studenti Pravnog fakulteta UNZE na VIS moot takmičenju u Beču – Drugu godinu zaredom studenti Pravnog fakulteta u Zenici učestvovali su na najvećem i najprestižnijem takmičenju studenata pravnih nauka u Beču.
Tokom svog desetodnevnog boravka u Beču studenti su prvo učestvovali na pripremnom takmičenju u organizaciji Univerziteta u Pitsburgu u prostorijama advokatske kancelarije CHSH. Nakon toga su na glavnom takmičenju nastupali protiv Univerziteta u Arizoni (SAD),  Univerziteta u Minsteru (Njemačka), Univerziteta Bocconi (Italija) i Univerziteta Nalsar (Indija).
Takmičenje se održavalo u zgradi Pravnog fakulteta u Beču i advokatskim kancelarijama Dorda Brugger Jordis i Baker McKenzie. Pored najvišeg nivoa poznavanja engleskog jezika, studenti su morali pokazati sposobnost pravnog logiciranja i u simuliranoj arbitraži raspravljati o slučaju koji su svakodnevno pripremali proteklih 6 mjeseci.
Selma Hečimović, Demirel Delić, Marin Rašić i Igor Rimac pokazali su se kao ravnopravan protivnik u grupnoj fazi takmičenja, promovišući ime Pravnog fakulteta u Zenici među 310 timova iz cijelog svijeta na izvanredan način.
Predvođeni prof.dr. Zlatanom Meškićem i asistenticom mr.sc. Ivanom Grubešić postavili su visoke standarde za buduće timove, a konačni rezultati takmičenja biće objavljeni za nekoliko sedmica.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno