Zenica

Nakon 15 kružnih tokova, vraćeni i – semafori!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 15 izgrađenih kružnih tokova, vraćeni i – semafori! Nakon što su gradske saobraćajnice postale bogatije za (ukupno) 15 kružnih tokova (Dom penzionera, Crkvice, Bojin vir, Drveni most, Lamela, Talića brdo-Mokušnice, Pub-Štrosmajerova, PU Zenica, Trg Rudara, Fakultetska-Brist-Travnička, Ten-Aska Borića, Radna zona Zenica 1, Ugostiteljska škola, Stacionar, Željeznička-Bulevar Kralja Tvrtka I), Zenica je nedavno dobila natrag i – semafore.

Prema propisima koji određuju uvjete za polaganje vozačkog ispita, praktični dio ispita se može obaviti na ulicama isključivo u naseljenim mjestima gdje se, barem na jednoj raskrsnici, saobraćaj reguliše semaforima. Obzirom da je “skidanjem” semafora kod Stacionara Zenica postala “grad bez semafora” postalo je upitno da li polaganje vozačkih ispita ispunjava zakonom predviđene uvjete.

Ipak, nadležni su, kako su i najavljivali, pronašli rješenje u postavljanju semafora blizu poligona AMK-a u Novoj Zenici, čime su ispunjeni i formalni uvjeti, a vozači mogu uokviru polaganja i da se “oprobaju” na semaforima, koji će ih dočekati ako krenu automobilom iz svog grada.

Za one koji prolaze saobraćajnicama kod benzinske pumpe TiOil (bivši Bisstours), Kuglane, Vatrogasnog doma – oprez – semafori! Doduše, uključeni su samo u danima kad se vrši obuka/polaganje, ali ako su u funkciji, morat ćete čekati – zeleno!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno