Zenica

Video: Protest radnika Željezare

Video: Protest radnika Željezare (RTVZE)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: Protest radnika Željezare – Grupa radnika “Željezare” Zenica, koji su ispunili ulove za penzije, ali zbog neuplaćenih doprinosa ne mogu ostvariti svoja prava, protestovala je danas pred zgradom uprave preduzeća.

Ovi radnici, kojima penziono osiguranje nije uplaćeno od 2002. godine, traže od uprave “Željezare” Zenica uplatu doprinosa za 61 bivšeg radnika.

Iz uprave kažu da bi “Željezara” Zenica mogla da obezbijedi sredstva za uplatu doprinosa ukoliko bi Poreska uprava Federacije BiH skinula hipoteku sa dijela nefunkcionalne imovine kako bi ona bila prodata. Od 60 radnika koji su dobili rješenja za penziju, 19 koristi pravo na prijevremenu penziju.

“Za tih 19 prijevremenih penzionera pokušavamo dobiti kredit od Razvojne banke FBiH, uz preporuku resornog federalnog ministarstva, a za ostale ćemo morati sačekati zakon o uvezivanju radnog staža”, rekao je Edin Mehić, pomoćnik direktora za pravne i kadrovske poslove “Željezare” Zenica.

Svjesni da će pojedinačno još teže do stečenih prava, bivši radnici nekadašnjeg metalurškog ginganta formirali su udruženje i najavljuju da će svoja prava tražiti putem suda.

Pogledajte video prilog kolega sa RTVZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno