Zenica

Foto: Završen oštećeni put u Novom Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Završen oštećeni put u Novom Vranduku. Petog aprila su završeni radovi na „krpljenju“ oštećenog asfaltiranog puta kroz naselje Novi Vranduk. Ranije smo objavili prilog o početku radova radova u naselju Novi Vranduk na izradi kanalizacione mreže za ovo naselje, a u sklopu realizacije jednog od projekata komunalne infrastrukture u mjesnim zajednicama, koje se nalaze u neposrednoj blizini lokacije Hidroelektrane (HE) „Vranduk“.

Radovi su počeli oko 01.februara , a kanal za kanalizaciju, koji je dijelom išao asfaltiranim putem Koprivna – put M-17, (oko 130 metara, procj.a.), završen je za desetak dana od početka radova. Kanal je morao prolaziti dijelom ovog puta zbog konfiguracije terena u ovom dijelu naselja, kao i zbog lakšeg uključenja u kanalizacionu mrežu mještana oko tog dijela puta.

Četrdesetak dana kasnije, nakon priloga objavljenog 31.marta na našem portalu o ne-završetku asfaltiranja tog dijela oštećenog puta, izvođač radova (firma „Špic Beton“ –Niskogradnja) je pristupio sječenju oštećenog asfalta na putu, a u utorak je u potpunosti završeno i asfaltiranje tog dijela puta. Ne znamo da li je objava uzrokovala reakciju ili je plan izvođača bio da “sačekaju2 koju sedmicu nakon okončanja radova.

Značaj ovog puta je i u tome što služi i kao alternativni put u slučaju zastoja u tunelima na regionalnom putu M-17, Sarajevo-Doboj i dalje, a redovno služi za veliko područje kojim saobraćaju autobusi za Zenicu i Nemilu (prijevoz đaka), te veliki broj privatnih auta…

Donosimo foto galeriju pred samo asfaltiranje, te nakon asfaltiranja, 05.aprila

Inače, projekti u okviru Programa prijateljskog okruženja bit će realizovani u oblasti putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže, te sporta u mjesnim zajednicama koje se nalaze u neposrednoj blizini HE “Vranduk” – Koprivna, Ponirak, Novi Vranduk, Varošište, Hanovi, Gladovići, Ljubetovo, Višegrad i druga.

HE “Vranduk” je planirana kao protočno postrojenje derivacionog tipa sa više objekata, koji će funkcionalno predstavljati jednu cjelinu. Ukupna snaga HE “Vranduk” iznosit će 19,63 MW, dok je predviđena godišnja proizvodnja 96,38 GWh. Širina brane biće 14 metara, dužina 120, a visina 19 metara.

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno