Politika

NS: Značaj biciklizma u velikim gradovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka: Značaj biciklizma u velikim gradovima -“Značaj biciklizma u velikim gradovima” bila je tema sinoć održane Javne tribine, koju je organizovao Gradski odbor Naše stranke. Nakon iniciranja izgradnje biciklističke staze, te realizacije od strane gradskih vlasti u veoma kratkom roku, smatrali smo da je vrlo bitno građane educirati o njenom značaju i korištenju.

O ekološkom, zdravstvenom, saobraćajnom i turističkom značaju biciklizma, govorili su: dr. Nasiha Pozder, dipl.i ng. arhit. i potpredsjednica NS; Emir Baručija, dipl. ing. arh.; Sead Tahirović, dipl. ing. saobr.; dr. Samir Lemeš iz Eko Foruma i Semir Teskeredžić iz Udruženja REactiv Zenica.

Dr. Pozder je naglasila da, premda novoizgrađena odnosno označena biciklistička staza u Zenici ima niz nedostataka, te da je potrebno nastaviti insistirati na promociji boljih i trajnih rješenja. “Potrebno je promovisati biciklizam kao jeftiniji, zdraviji i ekološki prihvatljiviji način prevoza uporeivanjem primjera nekih velikih evropskih gradova u kojima građani u procentu od čak 80% koriste bicikle kao prevozno sredstvo”, kazala je Pozder.

Ostali učesnici tribine su, između ostalog, potencirali veću angažovanost oko edukacije djece i mladih oko uloge biciklista u saobraćaju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno