Zenica

Mali Kakanjci u posjeti BNP Zenica

Foto: Kerim Demiri
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mali Kakanjci u posjeti BNP Zenica – Učenici OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ iz Kaknja posjetili su Bosansko narodno pozorište Zenica u okviru nastave B/H/S jezika i književnosti i tom prilikom na Dječijoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni pogledali predstavu Lane Šarić „Pingvin“, u režiji Miroljuba Mijatovića.

Predstava govori o djeci koja su drugačija, koja nisu imala sreću da budu voljena i prihvaćena, te su tako postala jako zatvorena i pretvorila se u bića ledenog srca.

Nakon predstave su u okviru programa „BNP Tour“ krenuli u obilazak prostora Bosanskog narodnog pozorišta unutar kojeg se učenici upoznaju sa svim onim što je publici inače nepristupačno i njihovom oku nevidljivo.

(Foto: Kerim Demiri)

Ovo je početak ove akcije u ovoj školskoj godini i predviđeno je još nekoliko dolazaka škola koje će svoju nastavu o teatru kombinovati sa obilaskom BNP-a.

Ova posjeta organizirana je u saradnji sa JU Kulturno-sportski centar Kakanj, sa kojim zeničko pozorište već nekoliko godina ima uspješnu saradnju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno