Info

Aktivnosti UG Stella Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktivnosti UG Stella Zenica- U okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji sprovodi Asocijacija XY u patnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koji podržava Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC; u saradnji sa profesionalnim udruženjima: U.G.”Društvo socijalnih radnika TK” i U.G. “Stella” Zenica implementiraju projekat koji se odnosi na profesionalnu oblast socijalnog rada pod nazivom: “Rad sa porodicama korisnika usluga centara za mentalno zdravlje u Bosni i Hercegovini kroz edukaciju socijalnih radnika zaposlenih u centrima za mentalno zdravlje iz sistemske porodične psihoterapije.”

stella-seminar1Cilj ove projektne intervencije jeste jačanje kompetencija i vještina socijalnih radnika zaposlenih u centrima za mentalno zdravlje kroz edukaciju iz sistemske porodične psihoterapije i primjenu stečenih znanja na radnom mjestu, kao i poboljšanje kvaliteta u pružanju usluga korisnicima u službama za zaštitu mentalnog zdravlja.

Akcenat je na uključivanju članova porodica korisnika usluga Centara za mentalno zdravlje kao aktivnih participanata u procesu oporavka što predstavlja integrativni pristup u radu sa korisnicima koji je usmjeren na poboljšanje stanja i krajnje zadovoljstvo korisnika.
Ova projektna intervencija dio je sveobuhvatne projektne intervencije koja je usmjerena na reformske procese mentalnog zdravlja u BiH.

Drugi edukativni ciklus iz oblasti “Sistemske porodične psihoterapije” održan je 16. i 17. aprila 2016. godine u Sarajevu u Hotelu Hollywood.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno