Politika

Saopćenje: SDA pozdravlja napredak Vlade ZDK na projektu izgradnje vangradske dionice GGM-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica sa izrazitim zadovoljstvom pozdravlja pokretanje procedure za odabir izvođača radova na rekonstrukciji dijela regionalne ceste R445 Zenica – Lašva u sastavu vangradske dionice Glavne gradske magistrale u Zenici te ovom prilikom upućuje zahvalnost premijeru Zeničko-dobojskog kantona Neziru Piviću, ministru za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Adnanu Šabaniju i cjelokupnoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona što su doveli do početka realizacije ovaj veoma važan projekat za našu Zenicu.

Izgradnja Glavne gradske magistrale, duge 3,25 kilometara, završene u aprilu 2016. godine, bila je generacijski projekat koji je realizovala Gradska uprava Zenice na čelu s rahmetli gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem, a GGM je zajedno sa drugim kapitalnim infrastrukturnim projektima potpuno promijenio imidž našeg grada.

Izgradnja vangradske dionice otvorit će grad prema jugu i omogućiti kvalitetniju povezanost sa naseljenim mjestima i industrijskim zonama na tom području, rasteretiti izlaze iz Zenice, kao i poboljšati pristup autoputu A1.

Ukupna dužina vangradske dionice GGM-a u sklopu regionalne ceste R445 je 4,06 kilometara, a u prvoj fazi će se graditi dionica dužine 1,25 kilometara počevši od kružnog toka Bojin vir do skretanja za Lukovo Polje.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Nezirom Pivićem za ovu dionicu je osigurala sredstva u iznosu od oko 3,1 miliona KM, a plan je da se odmah nakon toga nastavi s izgradnjom ceste na cijeloj trasi.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno