Politika Zenica

Gradsko vijeće dalo saglasnost: ANDRO INTERNATIONAL kupuje odmaralište Duće za pet miliona eura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što smo sinoć objavili da kompanija ANDRO INTERNATIONAL kupuje zeničko odmaralište Duće kod Omiša, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća kao dopuna dnevnog reda.

Mirsad Heleg je istakao da je Komisija imala osam zainteresovanih ponuđača, ali da je na kraju pristigla samo jedna prijava.

Komisija je u skladu sa odredbama izvršila javno otvaranje ponude i potvrđeno je da je dokumentacija potpuna i prešlo se na proceduru javne licitacije. Prema riječima Helega ponuda je viša za pet eura od početne cijene koju je definisao Grad Zenica.

Ponuda glasi 5.245.005 eura i ispunjava sve uvjete tražene u međunarodnom javnom pozivu istakla je Komisija.

Kasumović je istakao da će vidjeti šta će uraditi s ovim sredstvima, a da se čeka još da ministar pravosuđa potpiše ovo da bi ovaj proces bio završen.

Nermin Mehić (SDP) je istakao da ga zanima koja je vrijednost procijenjena vrijednost nekretnina, te da je bitno da građani znaju koja je vrijednost i kakvo je stanje nekretnine.

Mirsad Heleg je istakao da je vrijednost koja je postignuta na licitaciji dobra i da s obzirom da je ovo treći pokušaj prodaje za je iznos korektan.

Kako je Kasumović istakao da ne zna za šta će potrošiti sredstva vijećnica Babić (SDA) istakla je da ne bi možda bilo loše dio sredstava odvojiti za sadnice i pošumljavanje jer je Zenica jedan od najtoplijih gradova u Evropi u posljednje vrijeme.

Aldobašić (BHI-KF) je istakao da je utopija da to grad može praviti ili renovirati, i da se nada da će za taj novac biti napravljeno nešto od društvene korsiti.

Sa 22 glasa za i jednim glasom suzdržanim Gradsko vijeće je dalo saglasnost za zaključenej predugovora o kupoprodaji nekretnina Duće, Novi Rat.

Nakon što se riješe i ostale formalne prepreke u Hrvatskoj, ova saglasnost Gradskog vijeća, biće i preduvjet za potpisivanje Ugovora.

Prema informacijama dostupnim javnosti, kompanija ANDRO INTERNACIONAL, d.o.o. za ugostiteljstvo osnovana je 17.12.1995. registrovana u oblasti “Hoteli i sličan smještaj”, a kao “malo preduzeće” registrovana je na Trgovačkom sudu u Splitu sa sjedištem na adresi Put Mostine bb u Omišu. Prema podacima FININFO Hrvatska ANDRO INTERNACIONAL, pak je registrovana 1998. na adresi Trg kralja Tomislava 6, Omiš. Upravo ti podaci su i u pristigloj ponudi.

Andro Tomasović je naveden kao predsjednik Uprave, a on se navodi i u dokumentima Gradske uprave, dok je njegov sin i zastupnik kompanije prisustvovao otvaranju ponuda u Zenici, u petak popodne.

Prema podacima CompanyWall, kompanija Andro Internacional sa oko 140 radnika iz godina u godinu ima rast prihoda, od 5, 2 miliona u 2021., do 7,36 miliona eura u 2023. Dobit se mjeri uglavnom oko 1,4 miliona eura na godišnjem nivou, te posjeduje oko 21, 7 miliona eura imovine, te dugoročne i kratkoročne obaveze (ukupno) od 9,2 miliona aura.

Omiški poduzetnik već je vlasnik tamošnjeg hotela “Plaža” i očigledno bio jedini zainteresirani da otkupi zemljište i ruševne objekte Odmarališta Duće.

Tim Gradske uprave koji je provodio postupak su činili: Selver Keleštura (sekretar Gradske uprave), Mirsad Heleg (savjetnik gradonačelnika, koordinator), Zlatko Osmanović (Gradski pravobranilac), Emir Delić (pomoćnik gradonačelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina), Ekrem Tuka (vijećnik Gradskog vijeća) i Munib Husejnagić (savjetnik gradonačelnika). Sekretar komisije bila je Jasenka Hadžić (viši stručni saradnik za stručne poslove u Stručnoj službi GV).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno