Politika

Usvojen Nacrt zakona: Svi nosioci javnih funkcija u ZDK će biti dužni prijaviti imovinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na svom današnjem zasjedanju Nacrt zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija ZDK te Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju ZDK, kazao je premijer ZDK-a Nezir Pivić.

Apsolutni prioritet ove Vlade ZDK, podsjetio je na svoje obežanje iz ekspozea prilikom preuzimanja dužnosti prije 10-ak mjeseci, jeste borba protiv korupcije te transparentno trošenje javnog novca.

“Već smo učinili značajne korake u tom smo pogledu. Usvojili određene registri, a i iz ovog će zakona proizaći još dva registra. Tako da je ovo, zaista, nešto što je prioritet Vlade ZDK. To je jasna borba protiv korupcije, a ovaj je zakon, zaista, neophodan. Moram istaći da je donošenje ovog zakona isključivo urađeno domaćim resursima. Nismo imali neku posebnu podršku međunarodnih i nevladinih organizacija, a svjesni ste da su u drugim kantonima, i međunarodne i nevladine organizacije davale izuzetnu podršku takvim projektima. Naše je opredjeljenje da to radimo za naše građene i smatramo to izuzetno važnim- da se vraća povjerenje građana u nosioce javnih funkcija. Zato ćemo nastaviti u tom pravcu, i sa uspostavom novih registara”, kazao je Pivić, koji je naglasio kako očekuje jednoglasnu podršku zastupnika u Skupštini ZDK konačnom usvajanju ovog zakona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno