Kultura

Objavljen poziv na sudjelovanje na teatarskoj manifestaciji European Theatre Night (Evropska noć teatra) – Noć teatra BiH 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosansko narodno pozorište Zenica je petnaesti put za redom objavilo Poziv na učešće na teatarskoj manifestaciji European Theatre Night (Evropska noć teatra) – Noć teatra Bosne i Hercegovine 2024. posvećenoj scenskim i izvedbenim umjetnostima.

Noć teatra BiH 2024. bit će organizovana u subotu, 16. novembra 2024. godine.

Ovim putem su upućeni pozivi svim javnim, nezavisnim i privatnim pozorištima/kazalištima, centrima za kulturu, institutima, ustanovama, udruženjima, bibliotekama, muzejima, drugim umjetničkim organizacijama, školskama i visokoškolskim ustanovovama, kao i svim drugim subjektima koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti, da svojim programom tokom Noći teatra BiH 2024. doprinesu razvoju i dodatnoj afirmaciji teatarske djelatnosti, savremene umjetničke produkcije i stvaralaštva, te ukupne kreativnosti u BiH.

Zemlje učesnice međunarodne teatarske manifestacije European Theatre Night, koja okuplja i ujedinuje evropske teatarske djelatnike i publiku su: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Slovačka, Austrija i Bugarska.

Program Noći teatra primarno obuhvata pozorišne predstave i izvedbe, a svakako može sadržavati i sve ostale oblike scenskih i muzičko-scenskih umjetnosti (međunarodne koprodukcije i gostovanja, koncerti, čitanja i uprizorenja tekstova savremenih autora, višejezičnost, okrugle stolove i susrete s izravnim internetskim uključivanjem, izložbe, igraonice i radionice za djecu, prigodnu gastronomsku ponudu i dr).

Prijave na ovogodišnju Noć teatra se vrše najkasnije do petka, 25. oktobra putem online prijave na link:

https://forms.gle/oTt6Np6HxR8rEBQD6

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno