Politika

Kasumović odbio učešće na debati zbog “ranije preuzetih obaveza”, pa protukandidate pratio putem livestreama na Zenicablogu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u Hotelu Zenica u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini održana javna debata četiri od pet kandidata za gradonačelnika Zenice.

Debati je prisustvovalo stotinjak građana Zenice, a putem prenosa uživo debatu je gledalo više desetina hiljada posjetioca portala Zenicablog.

Među tih nekoliko desetina hiljada online pratioca ove debate bio je i aktuelni gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, koji je odbio da učestvuje u ovoj debati uz obrazloženje da ima “ranije preuzetih stranačkih obaveza”, kako ja navela moderatorica programa kojeg je organizirao OSCE.

Zanimljivo je, da je stranka gradonačelnika Fuada Kasumovića, BHI KF, te “ranije preuzete obaveze najavila” tek jutros. Kako su nam potvrdili sami kandidati, OSCE ih je o ovom skupu obavjestio i počeo razgovore prije tačno mjesec dana, te sigurno nije postojala mogućnost “ranije poreuzetih obaveza”.

Tako je gradonačelnik Fuad Kasumović u vrijeme debate na kojoj su učestvovali kandidati za gradonačelnika bio nekih pedesetak metara od mjesta održavanje debate, gdje je tokom druženja sa građanima, našao vremena i da prati prenos debate uživo.

Zaista ostaje nejasno zbog čega je bilo teško izdvojiti dva sata i razgovarati o programu i planovima za Zenicu i voditi dijalog, s obzirom da su iz Misije OSCE-a bili do zadnjeg momenta fleksibilni i nadali se da će gradonačelnik Kasumović se ipak odazvati na poziv i učestvovati u ovoj javnoj debati.

Treba naglasiti da ovo nije jedino odbijanje. Naime, Kasumović je odbio sučeljavanje i na video podcastu portala KLIX kod voditeljice Emele Burdžović sa ostalim protukandidatima, a i lokalni RTV servis, RTV Zenica, nakon mnogo vremena ne organizuje sučeljavanja kandidata. Također, RTv Zenica je i za večerašnji skup obavjestila OSCE “da nema tehničke resurse” da radi prijenos uživo, što čudi, jer su proteklih mjeseci i godina radili prijenose i znatno građanima manje bitnih događaja.

Fuad Kasumović će vjerovatno u narednom periodu na nekom od svojih predizbornih skupova komentarisati ovu debatu i održati neki od svojih čuvenih monologa, a za dijalog, očigledno (još uvijek) nije spreman.

VIDEO+FOTO: Održana debata kandidata za gradonačelnika Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno