Politika

POKRET: Otrovni dim iz “Pušare” na Crkvičkom brdu zamijenit će tunel, park, igralište i staza sa rasvjetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posljednjih godina svjedoci smo agresivnog i jakog smrada koji se širi Blatušom, Crkvicama, ali i drugim dijelovima grada. Otrovni plinovi rezultat su sagorijevanja uglja na lokalitetu Crkvičkog brda i dolaze iz tzv „pušare“. Požar ugljenog sloja na mjestu gdje je prije pola vijeka vršeno rudarenje, traje i ozbiljno ugrožava zdravlje Zeničana, međutim očito da to dosadašnjeg gradonačelnika i nadležne u Gradskoj upravi ne dotiče.

Svjesni smo da je požare u ugljenim poljima pod zemljom teško i skupo gasiti, ali Grad Zenica raspolaže sa budžetom većim od stotinu miliona KM i zdravlje Zeničana ne smije imati cijenu!

„POKRET“ upozorava građane Zenice, da dosadašnja gradska vlast koja je uništila sve što je dotakla, nije učinila ništa da se podmukli zagađivač zraka neutrališe, što je vjerovatno posljedica „šparanja“ novca za kapitalne projekte betoniranja privatnih livada obzirom na Crkvičkom brdu nema glasača.

Rješavanje ovog problema bit će jedan od prioriteta budućeg gradonačelnika Adnana Šabanija i gradskih vijećnika „POKRET-a“sa obzirom da se „pušara“ nalazi u blizi Kantonalne bolnice „Zenica“, sportskih terena na Kamberovića polju i drugih objekata i mjesta javnog okupljanja, pa se osim narušavanja zdravlja sugrađana šalje i ružnu slika o našoj Zenici.

„Nakon sanacije požara i cijelog terena, u planu je izgradnja parka, igrališta za djecu, postavljanje mobilijara sa solarnim klupama itd. U planu je izrada projektne dokumentacije za tunel kroz Crkvičko brdo kojim ćemo spojiti petlju u Blatuši sa Crkvicama tj. Regionalnim putem Zenica – Arnauti – Kakanj i Kantonalnom bolnicom, gdje ćemo izgraditi kilometre pješačkih i biciklističkih staza sa rasvjetom čime će ovaj zapušteni i mračni dio, postati jedan od ljepših predjela Zenice“, kaže Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno