Politika

Saopćenje: Kandidati Snage naroda u Brizniku i Drugavcima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliki odziv mještana Briznika i Drugavca: Snažna podrška kandidatima Snage naroda za GV Zenica

Snaga naroda održala je večeras predizborne skupove u Drugavcima i Brizniku, a brojni mještani u velikom broju došli su na predstavljanje kandidata za Gradsko vijeće Zenice i pružili im snažnu podršku.

Prisutnima je predstavljena lista Snage naroda za Gradsko vijeće Zenice koju čine profesori, doktori, pravnici, magistri, zdravstveni radnici, uspješni sportisti, studenti, penzioneri, ali i aktuelni vijećnici koja će, zasigurno, biti snažno prepoznata od strane građana Zenice i koja će dobiti masovnu podršku na izborima 6. oktobra.

Prisutnima na masovnim skupovima obratio se Arnel Isak, nosilac liste Snaga naroda za Gradsko vijeće Zenice i aktuelni federalni zastupnik.

-U proteklih 12 dana obilazimo mjesne zajednice, a znam da će vam i drugi dolaziti, obećavaju vam kule i gradove, samo ne znam odakle im više naumpadaju stvari koje vam obećavaju… Sve to vrati me u 2019. godinu kada sam bio ministar i održao sastanak sa mještanima Babinskog sliva te obećao asfaltiranje regionalnog puta. Te godine nije bila izborna godina, a odmah smo uradili kilometar puta iako su tada govorili da lažemo. Poslije toga ponovo smo nastavili i uložili još milion u nastavak asfaltiranja ceste koju smo prvo prekategorisali da bismo je mogli uraditi. Godine 2022. godine završili smo sa pet-šest kilometara za dvije godine. Tada su govorili da sam mlad i zelen, da neću znati, a uradio sam šest kilometara puta. Sada imamo dvije godine vlasti, za Babinski sliv opredijeljeno je nula KM. Za nas su vam govorili kako smo kriminalci, lopovi, da smo prodali državu, a ustvari smo mi ti koji smo jedini radili i uradili za vas mještane. Kako to da smo mi uspjeli uraditi za Babino, Lokvine, projekat za nastavak GGM-a koji sada predstavljaju svojim projektom, kružni tok Lukovo polje koji je najednom nestao… Zato se ne mogu staviti u isti koš s drugim političarima jer dok sam obnašao funkciju ministra svaki dan sa radio, a građani su itekako znali gdje je utrošena svaka marka. Također, kada smo ušli kao vlast u Parlament FBiH, direktno voljom građana, osigurali smo sredstva za najmodernije bazene u Crkvicama, Hitnu pomoć… Dakle, gledamo svaki dan da iskoristimo kako bi radili. Kada smo vidjeli da imamo mnogo problema u Zenici, odlučio sam se kandidirati da krenemo rješavati lokalne probleme i da radimo stvari koje može podnijeti Budžet Grada Zenice, ne da vam pričamo bajke nego projekte za koje uistinu ima sredstava. Naši vijećnici će se zalagati da što više sredstava povučemo i sa viših nivoa odnosno Federacije i države. Pozivam vas da podržite Snagu naroda i glasate za djela, ne bajke i obećanja – poručio je nosilac Isak.

Kandidat za Gradsko vijeće Zenice Mahir Vardo poručio je mještanima i svojim komšijama kako zajedno žive probleme koji se svakodnevno gomilaju.

-Sjetite se po kakvim smo rupama vozili dok za ministra nije došao Arnel Isak i uložio preko pet miliona KM, te nam uradio regionalnu cestu. Imali smo Vlada i ministara mimo njega, ali niko nije ulagao u Zenicu, pogotovo u Babino, kao Arnel Isak i zato mu to ne smijemo zaboraviti. Imamo sada vijećnike u GV, jesu li vam ikada došli za ove četiri godine i pitali trebali vam šta? Nisu, morate ih moliti da dođu, slati im pozivnice – kazao je Vardo.

Posebne ovacije izazvao je državnički govor Rame Isaka, lidera Snage naroda, koji je najavio kako će stranka na čijem je čelu na narednim izborima imati i svog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

-Milion maraka naprasno je nestao iz Budžeta kada je Arnel Isak bio ministar, odnosno greškom se kao izgubio. Onda smo uradili jake pritiske, održali brojne sastanke koji su trajali danima, a onda smo našli sredstva za 1,2 km puta. Završi Arnel na kraju put, iako su ga prozivali. Sve su uradili da to opstruišu, ali mi to nismo dozvolili. Žalosno, sada će vam doći ovdje i pričati kako su uz vas iako su bili protiv da se konačno uradio regionalna cesta. Razlika između nas i njih je što mi ne lažemo i držimo do riječi. Moramo podržati stranku koja će uvijek raditi, ne od izbora do izbora. Trebaju nam ljudi s kojima možemo razgovarati i rješavati problem, ne oni koji dođu da vam uzmu glasove. Svakih 30-50 godina pojavljuje se novi pokret koji treba da povede ljude i BiH, a sada se pojavila Snaga naroda i mi smo taj pokret. Zato, podržite naše kandidate i Snagu naroda da pišemo novu historiju BiH – kazao je Isak, dok je njegov govor praćen ovacijama i aplauzima.

Snaga naroda organizuje predizborne skupove i sutra i to u Šerićima sa početkom u 19 sati, te Vukotićima u 20 sati.

Press Snaga naroda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno