Ljudi

Plaketa Festivala sporta i kulture Pehare 2024 za Nusretu Kobić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PLAKETA ZA NAŠU KOMŠINICU – NUSRETA KOBIĆ – VELIKI PATRIOTA, VELIKA UMJETNICA I DOAJEN SEVDALINKE

Naš kraj (Pehare, Ričice, Donja Gračanica, Gornja Gračanica, Donja Vraca), ima veliki broj uspješnih i sposobnih osoba koje su se ostvarile u mnogim društvenim oblastima.

Na nedavno organizovanom “Festivalu sporta i kulture Pehare 2024” u organizaciji Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH i komšija u naselju Pehare uručili smo plakete uspješnim i zaslužnim komšijama koji su svojim radom i djelovanjem na najbolji mogući način promovisali Zenicu i naš kraj.

Neki od laureata nisu bili u mogućnosti da dođu na manifestaciju pa smo im plakete uručili naknadno.

PLAKETU za veliki doprinos u promociji Zenice i našeg kraja na polju kulture i promociji sevdalinke dobila je NUSRETA KOBIĆ.

Naša komšinica iz naselja Pehare Nusreta Kobić, bosanskohercegovačka interpretatorica sevdalinki, od svoje jedanaeste godine družila se s mikrofonom i sevdalinkom, a tokom svih godina bavljenja muzikom, uspjela je ostati istrajna i odana sevdalinki.

Pjevala je godinama u “Institutu sevdaha” Fondacija Omera Pobrića, a njene najpoznatije interpretacije su “Nejma ljepše knjige od Kur’ana”, “Ramazan mjesec odabran”, “Šećer Mujo i besjede tvoje”, “Cijela Bosna”.

Nusreta Kobić je iz kuće koja je bila muzikalna, tako da ne čudi da se već u 11. godini odlučila krenuti tim putem sa Kulturno-umjetničkim društvom “Radnik”.

Nusreta Kobić je uspjela snimiti pet CD-ova i postati prepoznatljiva ne samo u Zenici, BiH već i mnogo šire.

Nadamo se da će našoj dragoj Nusreti Kobić ovo priznanje koje je dobila od svojih komšija biti drago i značajno. Nusreta Kobić zaslužila je veliko poštovanje i zahvalnost za promociju kulture i tradicije naše domovine BiH.

Tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH bila je veoma aktivna u umjetničkoj četi Trećeg korpusa Armije RBiH gdje je zajedno sa kolegama učestvovala u velikom broju programa koji su bili organizovani za naše heroje koji su branili našu domovinu.

Ponosni smo i sretni što naš komšiluk ima ovakvu uspješnu i dragu komšinicu koja je i pored toga što je obišla zemaljsku kuglu kroz svoju karijeru najsretnija u svojoj mahali, u svojim Peharama i Peharskom džematu.

Drago nam je što naš kraj ima ovako uspješne osobe koji daju veliki doprinos našoj zajednici.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH i komšije



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno