Politika

Iz Drivuše demantuju Kasumovića- Džamija otvorena u ljeto 2016., džematlije same kupile zemljište i uvakufile parking

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od mještana Mjesne zajednice i džematlija džemata Drivuša dobili smo e mail, u vezi sa objavom sa predizbornog skupa političke stranke BHI KF i govora aktuelnog gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika u ime ove stranke, Fuada Kasumovića.

– Poštujući pravo svake stranke i pojedinca da koristi sve sredstva za dobijanje glasova, ne možemo a da ne reagujemo na neistine iznesene na skupu, obzirom da su one udar direktno na džematlije i mještane ovog naselja, stoji u e mailu potpisanih građana, čiji podavci su poznati redakciji Zenicabloga.

– U objavi koju ste prenijeli sa skupa BHI KF od 17.09. stoji sljedeće “U proteklih osam godina značajna sredstva uložena su i u mjesnu zajednicu Drivuša. Rekonstruisan je društveni dom, gradska uprava je pomogla i izgradnju džamije, a kupljena je i zemlja pored džamije da se napravi parking.”

– Ne želimo ulaziti u politikantstva koja sebi pripisuju sredstva odobrena s drugih nivoa i stranih donacija poput sistema fekalne kanalizacije ili domova, ali apsolutna je neistina da je Gradska uprava na čelu sa aktuelnim gradonačelnikom imala bilo kakve veze sa izgradnjom džamije. Upravo ste vi na portalu Zenicablog, u junu 2016. dakle četiri mjeseca prije izbora na kojima će gradonaačelnik postati gospodin Kasumović, objavili informaciju (LINK OVDJE) o svečanom početku rada, odnosno proklanjavanju džamije u Drivuši. Tada je navedeno da je džamija izgrađena sredstvima donatora porodice Alwakisi iz Saudijske Arabije,

– Druga neistina je da je Grad kupio zemljište pored džamije da se napravi parking. Džematlije džemata Drivuša su svojim novcem kupili zemljište, te ga uvakufili za potrebe parkinga – odnosno dali na upravljanje Islamskoj zajednici i džematu. Još jednom naglašavamod a ne želimo biti predmet bilo kakvih političkih prepucavanja, ali ne dozvoljavamo da se naš rad, pa i materijalna sredstva pripisuju bilo kome, stoji u poruci koju smo dobili.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno