Politika

NiP Zenica: Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S ozbirom da sam stalno na terenu i slušam glas građana,ovlašten sam od porodice Gadžun iz sela Ljubetovo da svojim uticajem pokušam osigurati egzistenciju i krov nad glavom u selju Ljubetovo.

Naime 30.12.2023. godine zemljotres koji je potresao BiH najviše su osjetili mještani zeničkih naselja Ljubetovo,Hece i Vranduk.Zemljotres je izazvao velika oštećenja na njihovim kućama.

Porodicama Gadžun nakon više od devet mjeseci kuće nisu sanirane.Kako mi je rečeno kasne sredstva za jednu kuću,za dvije je uplaćeno ali se ne gradi.Zima dolazi a gradnja sigurno neće početi u 2024.godini.Jedan od mještana sela Ljubetovo živi sa troje djece u jednoj prostoriji.Jedna porodica je pod kirijom.

Ovim putem apelujem na nadležne iz Grada Zenice i vlade Kantona da se što prije ljudima pruži riječ utjehe uz decidno obećanje kada će početi gradnja oštećenih objekata,bez lažnih floskula da će to biti do sedmog mjeseca,koji je već prošao.

Benaris Kahriman-kandidat za Gradsko vijeće.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno