Ostali sportovi

Zeničanin Ferid Ekinović je po prvi put uspješno završio Ironman 140.6 u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovaj vikend, jedan od najvećih snova sportiste iz Zenice, Ferida Ekinovića, postao je stvarnost. To je postigao završetkom Ironmana 140.6 u Italiji.

Nakon što je preplivao 3,9 km, biciklom prešao 180 km i istrčao cijelih 42,2 km, Ferid je prošao kroz cilj u vrlo dobrom vremenu od 12 sati i 17 minuta, čime je postao jedini Zeničanin koji je završio ovo prestižno takmičenje.

Ferid je vrlo vrijedan čovjek, prvo kao veterinar, a trenutno kao zaposlenik u prodavnici za kućne ljubimce “Mala Šapa” iz Zenice.

Uprkos mnogim zahtjevnim rasporedima priprema, put do toga da postane Ironman bio je vrlo dug i težak, a Ferid svaku prepreku savladava s jasnim fokusom i izvanrednom posvećenošću. Da

je bio spreman pokazivale su i druge trke u sklopu pripema, a koje su bile kra’eg formata. Bio je  drugi u svojoj starosnoj kategoriji na prošlomjesečnom olimpijskom triatlonu u Boki.

Uspjeh koji je Ferid postigao u Italiji nije inspiracija samo kao njegova lična pobjeda, već i za cijelu zajednicu. Ovo jasno pokazuje kako se predan i naporan rad može isplatiti.

Jasmin Harbinja

Predsjednik TK Feniks


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno