Zabava

NAJAVA: “The Apprentice” ili Kako je Donald Trump postao Donald Trump

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

‘The Apprentice’: Kako je Donald Trump postao Donald Trump

Film koji osim što će podijeliti publiku SAD-a, učinit će to i za gledatelje diljem svijeta jer svi imaju mišljenje o jednom od najpoznatijih svjetskih političara – Donaldu Trumpu. Hoće li ‘The Apprentice’ potvrditi to mišljenje ili dočarati osobu u novom svjetlu, saznat će se ovog listopada u svim kinima.

-SINOPSIS-

U New Yorku 1970-ih, ambiciozni nekretninski mogul Donald J. Trump nastoji izaći iz sjene svog moćnog oca. Na početcima svoje karijere upoznaje Roya Cohna, političkog fiksera koji mu postaje glavni mentor. Cohn uči Trumpa kako steći bogatstvo i moć putem prijevare, zastrašivanja i medijske manipulacije. Ostatak je više od povijesti. To je trenutna stvarnost.

-GLUMCI UKRATKO-

U ulozi Donalda Trumpa je gotovo neprepoznatljivi za Emmy i Zlatni globus nominiran Sebastian Stan koji se proslavio ulogom Buckyja Barnesa/Ratnika zime u MCU svijetu, primarno se pojavljujući u filmovima o Kapetanu Americi. Dobitnik Emmyja i Zlatnog globusa Jeremy Strong najpoznatiji po ulozi Kendalla Roya iz serije Nasljeđe tumači zloglasnog odvjetnika Roya Cohna, dok se u ulozi Donald Trumpove prve žene Ivane Trump nalazi za Oscara nominirana Maria Bakalova.

-REŽIJA I SCENARIJ-

The Apprentice je režirao iranski filmaš s danskom adresom Ali Abbasi, koji iza sebe ima nagrađivane filmove Sveti pauk (2022.) i Granica (2018.), od kojih su oba prikazana u hrvatskim kinima. Za scenarij filma zaslužan je dugogodišnji politički dopisnik Vanity Faira Gabriel Sherman čija je knjiga biografije o ozloglašenom osnivaču Fox Newsa Rogera Ailesa ekranizirana kao serija The Loudest Voice (2019.) s Russellom Croweom u glavnoj ulozi.

-UKRATKO (relativno)-

S predsjedničkim izborima u SAD-u koji se održavaju početkom studenog, The Apprentice stiže kao naručen jer će sigurno potaknuti mnogo tema za razgovor – živjelo se u SAD-u ili ne. Osim što je nakon svoje premijere na Filmskom festivalu u Cannesu film dobio 11-minutne aplauze od strane publike, dobio je i prijetnje tužbama. Donald Trump osobno i njegovi odvjetnici nastojali su tužbom spriječiti distribuciju ovog filma, što očito nisu uspjeli, a to je samo razlog više za pogledati ga. Osim javno poznatih činjenica, The Apprentice sadrži i određene pikanterije iz života kontroverznog poslovnjaka i političara koje se ne spominju.

Film o kojem svi pričaju, The Apprentice, prikazat će kako je Donald Trump postao jedan od najkontroverznijih i najagresivnijih poslovnih ljudi na svijetu, puno prije nego što je uopće razmišljao o tome da postane predsjednik. Ovo nije film o osobi kakva je Trump danas, već kako je izgledao njegov put do tamo – od potpuno drukčijeg čovjeka koji je kroz tuđe manipulacije i mentorstvo oblikovan u nemilosrdnog suparnika u poslovnom svijetu.

U kinima od 24.10.

Žanr: biografska povijesna drama

Glumačka postava: Sebastian Stan, Jeremy Strong, Maria Bakalova, Martin Donovan, Ben Sullivan, Charlie Carrick, Mark Rendall, Joe Pingue

Redatelj: Ali Abbasi

Scenarij: Gabriel Sherman

Producenti: Jacob Jerek, Ruth Treacy, Louis Tisné, Daniel Bekerman, Julianne Forde, Ali Abbasi

Izvršni producenti: Amy Baer, Mark H. Rapaport, Emanuel Nunez, Josh Marks, Grant S. Johnson, Phil Hunt, Compton Ross, Thorsten Schumacher, Niamh Fagan, Lee Broda, James Shani, Gabriel Sherman, Neil Mathieson, Greg Denny



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno