Zenica

Nastavlja se izgradnja gasne mreže u Poslovnoj zoni “Zenica 1”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U poslovnoj zoni “Zenica 1” nastavlja se izgradnja sekundarne distributivne gasne mreže, koja je do sada realizovana u dužini od oko 2 kilometra.

Trenutni radovi fokusirani su na izgradnju dodatnog kilometra mreže, čime će se značajno unaprijediti energetska infrastruktura ovog područja.

Nakon završetka izgradnje, planirana je nabavka regulacione stanice, što će omogućiti svim potrošačima u poslovnoj zoni pristup prirodnom gasu. Očekuje se da će gasna mreža biti puštena u funkciju u najskorijem roku, čime će se otvoriti nove mogućnosti za poslovanje i razvoj.

Ovu investiciju realizuje JP “Zenicagas” d.o.o. Zenica uz finansijsku podršku Grada Zenica i Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Korištenje prirodnog gasa donijet će brojne prednosti, uključujući smanjenje troškova energije, veću pouzdanost u snabdijevanju, te smanjenje emisije štetnih gasova. Ove prednosti doprinose ne samo zaštiti okoliša, već i energetskoj efikasnosti cijelog sistema.

JP “Zenicagas” ostaje posvećeno daljnjem razvoju gasne infrastrukture i pružanju kvalitetnih usluga svojim korisnicima, čime se podstiče ekonomski rast i unapređuje životna sredina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno