Ostali sportovi

FOTO: Neimari poraženi u prvoj ovesezonskoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Neimari poraženi u prvoj ovesezonskoj utakmici- U 1. kolu Premijer lige BiH u futsalu malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica (FC Salines) bio je domaćin ekipi MNK Bubamara iz Cazina. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 18 sati pred oko 700 gledalaca. U ovom derbi meču uspješniji su bili gosti iz Cazina i zabilježili su gostuhuću pobjedu.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – MNK BUBAMARA 4:7 (1:1);

Kretanje rezultata: 0:1 Samir Gosto u 17′, 1:1 Amar Šišić u 17′, 1:2 Sejad Ibrišimović u 22′, 1:3 Almedin Bundavica u 26′, 1:4 Edvin Bosnić u 28′, 2:4 Seldin Zatagić u 28′, 3:4 Mahir Karić u 33′, 4:4 Ahned Kadić u 35′, 4:5 Edvin Bosnić u 36′, 4:6 Sejad Ibrišimović u 37′, 4:7 Almedin Bundavica u 39′;

Sastavi ekipa

MNK Neimari: Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Sulejman Salkić, Anel Dedić, Mahir Karić, Hadis Krehmić, Alija Bajrić, Amar Šišić, Ahmed Kadić, Alem Kadić, Mirza Sejmen, Venes Huskić; (Predstavnik kluba Mahir Spahić);

MNK Bubamara: Milanović, Ibrišimović, Osredkar, Džombić, Gosto, Redžepović, Kličić, Prošić, Bosnić, Bundavica, Omeragić, Čajić (Glavni trener Borko Surudžić).

U zeničkoj ljepotici, Areni „Husejin Smajlović“, večeras smo gledali dobru i efikasnu utakmicu sa 11 golova, između domaće ekipe MNK „Neimari“ i ekipe MNK „Bubamara“ iz Cazina. Uspješniji su bili gosti iz Cazina i počeli su takmičenje u Premijer ligi sa gostujućom pobjedom.

U prvom poluvremenu smo vidjeli samo dva gola i to u istoj, 17. minuti za neriješeno 1:1. Reviju golova u drugom poluvremenu otvorili su gosti i to sa tri uzastopna gola za vođtvo od 1:4, od 22. do 28.minute. Uzvraćaju domaći igrači sa tri uzastopna gola za neriješen rezultat 4:4 i to od 28. do 35.minute.

U finišu utakmice, od 36. do 39.minute, gosti ponovo postižu tri uzastopna gola za 4:7, što je i konačan rezultat ovog derbi meča.

U narednom kolu Nemari će gostovati u Banjoj Luci ekipi Borca, dok je Bubamara u idućem kolu domaćin Radniku iz Bijeljine.

Parovi 1.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Bubamara 4:7
Sarajevo: G.F.C. Sarajevo – FC Mostar SG (28.9.)
Istočno Novo Sarajevo: KMF Željeznica Trnovo – FK Borac (28.9.)
G.Vakuf-Uskoplje: MNK Sloga – Futsal Željezničar (29.9.)
Bijeljina: KMF Radnik MD Chop – MNK Hercegovina (09.10.)

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno