Ostali sportovi

FOTO: KK Perfekt organizovao “Festival karatea Zenica 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica , U petak 27.09.2024.godine realizovali smo projekat * FESTIVAL KARATEA ZENICA 2024 * .

Cilj je bio da u različitim dijelovima grada Zenice prezentujemo, demonstriramo i promovišemo djecu, mlade, sport i posebno KARATE.

Prvi trening smo uradili na sportskim terenima u Crkvicama ispod Penzionerskog doma sa malim drugarima iz Vrtić “Kidtropolis” Zenica. Glavni trener kluba Nermin Bošnjak je djeci pričao da je KARATE borilačka vještina i da dolazi iz Japana. Prvi zadatak karatea za djecu jeste da naučimo i vježbamo disciplinu, kada trener, tete iz vrtića, roditelji,učitelji, pričaju da djeca moraju biti mirna, noge i ruke, te da gledaju i slušaju šta se djeci govori i pokazuje. Trener je objasnio djeci šta je kimono – uniforma za karate i zašto je bijelo kimono. Bijelo kimono je simbol i za higijenu, te da moramo redovno paziti na higijenu prati ruke i noge.

Zajedno smo prošetali, zagrijali i istegli mišiće, zatim vježbali sklapanje pravilno KARATE ŠAKE i radili udarce.

Na kraju smo izabrali 10 najbolje i najhrabrije djece da pokušaju razbiti dasku i svi su uspješno to uradili. Nagradili smo djecu diplomama, medaljama, sokićima, slatkišima i brošurama.

Drugi trening je bio na sportskim terenima ispred Osnovna Škola Edhem Mulabdić – Zenica, gdje smo uradili početne kate pojedinačno i ekipno, te demonstrirali udarce nogama u stomak / mae geri/ i sa strane / mawashi geri/ chudan i jodan. Učenike škole smo počastili sokovima, slatkišima i brošurama.
Redovne treninge radimo u navednoj školi.

Treći trening smo radili ispred robne kuće Bosanka u centru Zenice. Prezentirali smo majstorske kate BASAI DAI I JION. Dobili smo ogromni aplauz od prolaznika. Mališanima smo podijelili sokiće i slatkiše.
Karatiste našeg kluba smo počastili sladoledima kod poznatog “Zizija”.

Na putu prema Osnovnoj školi Hasan Kjafija Pruščak gdje je planiran četvrti trening, vlasnik Fast Food “Klopaj” nas je počastio poznatim i izuzetno ukusnim zvrkovima sirnice, te smo sreli još jednog prijatelja kluba koji je djeci kupio čokolade i poručio da uvijek ostanu u sportu i NIKAD NE ODUSTANU.

Četvrti trening smo radili u PU OŠ Hasan Kjafija Pruščak Zenica. Uprava škole je organizovala spektakularan doček na novom sportskom terenu.

Glavni trener Nermin Gagi Bosnjak je sve prisutne pozdravio, zahvalio se na izdvojenom vremenu i saradnji na projektu.

Prvo su mala djeca našeg kluba i učenici navedene škole Bošnjak Hamza, Zeher Abdurrahman, Spahić Besim i Beganović Ahmed uradili učeničke kate TEIKI YOKO SHODAN I HEAN SHODAN, te su dobili ogroman aplauz.

Naše takmičarke Adila Adilović, Dalia Pinjić i Merjem Bošnjak su uradile katu HEAN NIDAN.

Takmičarke kluba Hatidža Smriko, Amina Mušinović i Iman Ahmić su uradile katu HEAN SANDAN.

Takmičari kluba Iman Kadrić, Belmin Dizdar i Ramo Ohran su uradili katu HEAN JODAN.

Karatisti kluba Sanjin Hamzić i Ramo Ohran su prezentovali udarce nogama i tehnike obaranja u karate borbama.

Izabrali smo preko 10 djece da pokušaju razbiti daske i svi su bili uspješni, te smo djecu nagradili diplomama, medaljama, sokićima i slatkišima.

Posebnu radost smo imali kada je uspješno dasku razbio učenik Ismail Zulfić.

Završni trening smo imali na našim sportskim terenima na Kamberovića polju, gdje smo godinama realizovali ljetnu karate školu. Odradili smo sve učeničke kate pojedinačno i ekipno, te zadnji trening iskoristili kao pripremu za turnir na koji idemo u nedjelju u Mostar.

Djeca su dobila veliki aplauz od radnika koji rade na pripremi prostora i objekata za ZENIČKI ZEPS.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na projektu FESTIVAL KARATEA ZENICA 2024, a posebno članovima našeg karate kluba, zatim roditeljima koji su bili cijelo vrijeme uz djecu, ekipu i klub.

Zahvalnice smo dodijelili našim drugarima iz vrtića Kidtropolis i PU OŠ Hasan Kjafija Pruščak.

Zahvaljujemo se Uredu premijera ZDK gospodinu Neziru Piviću koji je bio pokrovitelj projekta.

Ekipu kluba je predvodila trenerska ekipa Hatidža Smriko, Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

KK PERFEKT ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno