Politika

Saopćenje: POKRET pred velikim brojem građana promovisao kandidate za Gradsko vijeće i budućeg gradonačelnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica se treba pokrenuti da bi opstala!

Zenica je sinoć u Starom pozorištu svjedočila ogromnoj želji građana za promjenama. Pokret je organizovao svečanu promociju kandidata za Gradsko vijeće i gradonačelnika Zenice. Na pozornici su se redali i sugrađanima se obraćali kandidati Pokreta, njih 35, obrazovanih, mladih i sposobnih koji su predstavili program ,,Zenica za 10”. Ovaj program nudi rješenja za deset oblast i u “POKRET-u” smo uvjereni da će njegova realizacija značiti brži oporavak ali donijeti i prosperitet Zenici.

U svom pozdravnom govoru, nositelj liste za Gradsko vijeće i predsjednik Pokreta Alen Kapković rekao je da je Zenica spremna za promjene, što je pokazao i ovaj veliki odziv građana.

,,Zenica se treba pokrenuti da bi opstala, a program Pokreta nudi sve što našem gradu treba. Nećemo vas iznevjeriti, bićemo vaš glas u Gradskom vijeću, a Adnan Šabani gradonačelnik svih Zeničana, ne samo podobnih. Pokret nije stranka, mi smo pokret građana nezadovoljnih stanjem u Zenici”, između ostalog poručio je Alen Kapković.

Kandidati za Gradsko vijeće Zenica govorili su o besplatnim obdaništima za svu zeničku djecu, izdvajanjima za sport u visini od 4.000.000 KM, poboljšanju zdravstvenih usluga, podršci mladima kroz stimulisanje nataliteta i sufinansiranje rješavanja prvog stambenog pitanja. Izgradnjom dodatnih kapaciteta riješit će se problem pasa lutalica, a zaštita okoline bit će jedan od prioriteta.

,,Investitori Zenicu zaobilaze, posvađani smo sa svim nivoima vlasti i javnim preduzećima od kojih zavisi razvoj grada. Olakšice za privrednike, smanjenje nameta, podrška pri registraciji privrednog subjekta neke su od mjera za ekonomski oporavak Zenice”, dodao je Kapković.

Gromoglasno pozdravljen budući gradonačelnik Zenice Adnan Šabani u emotivnom govoru pozvao je Zeničane da se suzdrže svađa, podjela, uvreda na račun drugih i drugačijih, što je zenička svakodnevnica posljednjih osam godina.

,,Ne čini jedan grad samo betoniranje i asfaltiranje. Grad su njegovi ljudi, kultura, sport, ekonomija, javni život, uređeni trgovi, a to je sve u Zenici uništeno. Odrastaju generacije najmlađih Zeničana koje ne znaju za radosti kada pobijedi Čelik, ne znaju za derbije na Bilinom polju ili vrhunske utakmice u Gradskoj areni. To ćemo pokušati popraviti maksimalnim ulaganjima u sport što će nam se vratiti na cijeloj privredi. Smetovi, Bistričak, Tvrtkovac, Kraljevine, Pepelari… zaslužuju da njih posjećujemo i napravit ćemo etno sela, stvoriti uslove za naše poljoprivrednike da na ovim izletištima plasiraju svoje proizvode. Ravnomjerno ćemo razvijati grad i selo. Zenica nas treba više nego ikada. Izađite na izbore i glasajte za promjene. Nemojte da razmišljate način, glasam za najmanje lošeg. Glasajte za ljude koji imaju odlične programe i žele svojoj djeci, porodicama i komšijama izgraditi i u amanet ostaviti bolju Zenicu”, odlomak je pobjedničlkog govora Adnana Šabanija, budućeg gradonačelnika Zenice.

Svečanoj promociji kandidata “POKRET-a” prisustvovao je veliki broj uglednih građana, javnih ličnosti, vrhunskih sportista, umjetnika i drugih koji su svoje znanje i kapacitete spremni kroz “POKRET” staviti na raspolaganje svim građanima Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno