Politika

Saopćenje BHI KF: Uprkos kiši mještani Tišine, Vražala, Starine i Bistrice u velikom broju podržali kandidate BHI KF

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad održali predizborne skupove u Tišini, Vražalama, Starini i Bistrici. Uprkos lošim vremenskim uslovima veliki broj građana došao je da se zahvali aktuelnim vijećnicima i gradonačelniku za sve što su u proteklim godinama učinili kako za ove četiri mjesne zajednice tako i ostalih 70 u Zenici.

U proteklih osam godina urađeno je jako puno i na području ovih mjesih zajednica. Asfaltiranje i betoniranje puteva, vodovodna i kanalizaciona infrastruktura, izgradnja i proširenje javne rasvjete, rekonstrukcija društvenih domova.

„Došao sam iz poštovanja prema vama, mještanima Tišine. Mi smo vaši, vi ste naši i tako će ostati“ poručio je kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović i najavio rekonstrukciju glavne saobraćajnice koja prolazi kroz ovo naselje.

U Mjesnoj zajednici Vražale realizovani su skoro svi projekti koje su mještani delegirali. Kandidati BHI KF su pozvali građane da im na predstojećim izborima ukažu povjerenje kako bi nastavili razvoj i prosperitet Zenice.

Iako nikada nije pobjedio u Mjesnoj zajednici Starina, gradska uprava na čelu sa Fuadom Kasumovićem je između ostalog asfaltirala i betonirala nekoliko puteva, proširena je javna rasvjeta, a tenderom koji je već raspisan biće asflatirano još 950 metara puteva.
„Narod je taj koji bira vlast. Nekada je to kazna za bahatost, a nekada nagrada za ljude koji upravljaju društvenom imovinom. Podsjetit ću vas da je SDA 2016. godine izgubila 10 općina nakon čega je lider te stranke rekao da mu je Općina Centar vrijednija nego 10 drugih i šta se desilo 2020. godine? Narod je kaznio bahatost“, kazao je kandidat Semir Huseinovć.

„Mi na laži odgovaramo činjenicama. Mnogo toga je urađeno, a kontinuirano se radi u svim mjesnim zajednicama. Naš fokus nije samo u mjesnim zajednicama gdje gradonačelnik i lista pobjeđuju. Mi ne pravimo razliku nego ulažemo ravnomjerno jer nam je stalo do svakog čovjeka. Razlika između nas i drugih je što mi ne posežemo za kreditnim sredstvima da pokrijemo budžetski deficit. Mi smo opredjeljeni da Zenicu napravimo što ljepšu i ugodniju za život“, istakla je nositeljica liste Amra Mehmedić.

„Žalbama na tendere nastojali su da uspore sve projekte i tako prikažu da mi ne radimo ništa. Ja sam prije četiri godine porazio Nezira Pivića, imao sam skoro 33.000 glasova, a on 11.000. Umjesto da preuzmu odgovornost i odu, oni se samo vrte u krug, to su oni i to je njihova politika“, kazao je okupljenim mještanima Starine kandidat za Grdonačelnika Fuad Kasumović.

„U Bistrici djela sve govore, mi ne moramo govoriti ništa. Nas zovu Vakufska inicijativa, a vjerujte mi smo ponosni jer vakuf je ono što čini dobro za svakog čovjeka i ponosni smo da smo ta, kako oni kažu Vakufska inicijativa“, poručio je kandidat Semir Huseinović.

„Sjećam se 2016. godine došao je čovjek i nas nekolicina koji smo smjeli izaći i rekao da će vratiti dostojanstvo selima i pogledajte šta je sve urađeno i koliko je projekata realizovano. To ne smijemo zaboraviti i to ne smijemo izdati“, poručio je kandidat Vernes Menzilović.

Zahvaljujemo se svim mještanima u ove četiri mjesne zajednice koji su po lošim vremenskim prilikama došli na predizborne skupove. Ovo je najbolji pokazatelj da radimo za sve građane. Zato nastavimo odgovorno, odlučno i hrabro u naredne četiri godine.

Za danas su zakazani predizborni skupovi BHI KF u Novom Radakovu od 17:00, Raspotočju od 18:30, te Klopču od 20:00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno