Rukomet

FOTO: Čelik Junior nakon sjajnog prvog poluvremena doživio poraz od aktuelnog prvaka BiH, ekipe Izviđača

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru trećeg kola Premijer lige BiH u rukometu ekipa Čelik Juniora je ugostila višestrukog i aktuelnog prvača Bosne i Hercegovine ekipu Izviđača iz Ljubuškog.

Pred oko 600 navijača, u veoma zanimljivoj i jako dinamičnoj utakmici nakon preokreta u drugom poluvremenu slavili su gosti.

Zeničani su sjajno otvorili susret i nakon neizvjesnih prvih petnaest minuta gdje se igralo gol za gol, Čelik Junior odlazi prvi put na uvjerljiviju prednost. Ipak, krajem poluvremena gosti iz Ljubuškog smanjuju zaostatak i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 16:14 za domaćina.

Drugo poluvrijeme, totalno druga slika. Izviđač prije svega brzom igrom i kontrama pravi preokret već u prvih pet minuta i dolazi do +2. U nastavku razlika raste, ali ipak u samom finišu susreta Čelik Junior je razliku spustio ponovo i pokušao ući u egal završnicu. Nažalost, zenička ekipa nije imala snage za preokret i susret je završen 28:33 za ekipu Izviđača.

Najbolji igrači kod Čelik Juniora su bili Adin Ćosić sa šest i Demir Šabanović sa pet golova, dok je goste iz Ljubuškog predvodio Milan Vukšić sa deset i Filip Odak sa pet golova.

Izviđač je trenutno na prvom mjestu sa maksimalnim učinkom, dok je ekipa Čelik Juniora nakon tri odigrane utakmice bez trijumfa. U narednom kolu Zeničani gostuju u Doboju ekipi Sloge.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno