Biznis Zenica

FOTO: Sve je spremno za početak Generalnog BH sajma ZEPS 2024, najbolje organiziranog sajma ove vrste na Zapadnom Balkanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve je spremno za početak Generalnog BH sajma ZEPS 2024, najbolje organiziranog sajma ove vrste na Zapadnom Balkanu, privredni događaj godine, sa najviše atrakcija i zanimljivosti. Svečano otvorenje i zajedničko presijecanje vrpce privrednika, partnera sajma i zvanica, bit će upriličeno sutra, 1. oktobra u 13,00 sati. Organizatori su pripremili do sada neviđen sadržaj koji će dodatno privući posjetioce, navodi se u saopštenju za medije Generalnog BH sajma ZEPS 2024.

„Ispred organizacionog tima, upućujem dobrodošlicu svim izlagačima, našim partnerima iz Turske, predstavnicima medija, kao i svim posjetiocima da dođu na Generalni sajam BH. privrede ZEPS 2024 i dožive jednu potpuno novu sajamsku atmosferu. ZEPS ove godine s ponosom obilježava 30 godina postojanja i sa sigurnošću možemo reći da je ovo do sada najbolje organiziran sajam ove vrste na području Zapadnog Balkana, sa najviše atrakcija i zanimljivosti koje smo priredili zajedno sa našim partnerima iz Turske i svim izlagačima. Ovo je sajam o kojem će se tek pričati“, riječi su Sanela Ibrića, menadžera sajma ZEPS.

Kao ponos privrede cijele Bosne i Hercegovine, ZEPS se ove godine održava od 1. do 5 oktobra na Kamberovića Polju, u Zenici, srcu Zeničko – dobojskog kantona, pokretaču razvoja Bosne i Hercegovine, i jednom od privredno najaktivnijih područja u regiji Zapadnog Balkana.
Republika Turska je zemlja partner ovogodišnjeg međunarodnog Generalnog BH sajma ZEPS 2024, a nacionalno učešće Turske organizuje Istanbulska trgovinska komora, druga po redu najveća privredna komora na svijetu sa više od 800.000 članica.

Ove godine na ZEPS-u učestvuje više od 400 kompanija sa više od 1.200 brendova iz Bosne i Hercegovine i svijeta, na rekordnoj površini od 20.000 m2, uz izlagače svjetske reputacije.

U idućih pet dana koliko će trajati ZEPS, organizatori su priredili niz zanimljivih sadržaja za posjetioce, među kojima su četiri panela, i to o umjetnoj inteligenciji, startup-ima i mikro preduzećima, panel Zeničke razvojne agencije, te centralni panel koji će se održati u petak – „Kuda ide privreda BiH“ sa eminentnim poznavaocima ekonomskih prilika u zemlji i top menadžerima. Također, tu su još nekoliko tehnoloških premijera i iznenađenja o kojima će biti više riječi tokom sajma na zahtjev samih izlagača, te svakodnevni letovi sa Pasha Ballons atrakcijom, kao i nagradna igra za posjetioce sajma sa glavnom nagradom, odlazak na odmor u Tursku.

Do sada je, u ovih 30 godina, ZEPS okupio više od 12.000 različitih izlagača, uz impresivnu posjećenost od blizu 1,5 miliona posjetitelja, čime je potvrđen njegov status ključnog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini.

U tom smislu, Ibrić se zahvalio svima koji su doprinijeli organizaciji ZEPS-a. „Ove godine obaramo sve rekorde. Zahvalio bih se svima koji su vjerovali u nas, i koji su doprinijeli da ovaj veliki projekat iznesemo na ovako sjajan način. Dobro došli i jedno veliko hvala!“, kazao je Ibrić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno