Politika

VIDEO: Stranka BHI KF optužila stranku SDA da je “pucala na kuću, ženu i dijete njihovog kandidata”, vlasnik kuće pucnjavu prijavio četiri sata nakon prolaska kolone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je sinoć u Šerićima Stranka demokratske akcije (SDA) održala predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Zenice Spahija Kozlić, jutros se saopćenjem oglasila stranka Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad BHI KF. opisujući pucnjavu koja se dogodila ispred kuće Edina Čelenke, kandidata Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHI-KF).

– ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: SDA pucala na kuću kandidata BHI-KF za vijeće! glasi naslov saopćenja u kojem se implicira da je pravno lice, stranka, pucala na kuću kandidata druge stranke.

Ako zanemarimo činjenični opis samog naslova, iz informacije MUP-a ZDK se može naslutiti da je prijavljena pucnjava, ali ne na kuću, nego ispred kuće.

U 00,15 u Policijsku stanicu Nemila obratio se Č.E. iz Šerića i prijavio da je dana 30.09.2024.g oko 19,50 sati prilikom prolaska kolone vozila pored njegove kuće u selu Ŝerići došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe kojom prilikom je ispaljeno više hitaca. O događaju je obaviješten dežurni tuzilac koji je naložio vršenje uviđaja u jutarnjim satima. Jutros je izvršen uviđaj kojom prilikom su pronađeni i izuzeti određeni tragovi i dokazi. Policijski sluzbenici Policijske stanice Nemila i Odsjeka kriminalističke policije poduzimaju aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja, rečeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.

Dok je BHI KF priložila snimak video nadzora postavlja se niz logičkih pitanja, od toga zašto slučaj nije prijavljen odmah, kad se moglo i utvrditi počinilac, nego više od četiri sata nakon događaja. Nije rečeno gdje su pronađene čahure, ako je pucano na kuću da li ima oštećenja odnosno zrna, te kako pored svega, na priloženom snimku, žena i dijete na snimku ne reaguju na pucnjavu, a žena dok traju pucnji ostavlja dijete na terasi.

Naglašavamo da ne želimo smanjiti opću opasnost upotrebe oružja bilo gdje, pogotovo u naseljima, ispred kuća u večernjim satima, ali bez vještačenja originalnog snimka ne možemo potvrditi da audio snimak pucnjave i video snimak nisu “spojeni”. o tome će više reći kriminalistička policija MUP-a ZDK, koja jutros vrši uviđaj.

Prema navodima BHI KF videonadzor i fotografije čahura potvrđuju da se radilo o vatrenom oružju, a ne o plinskom, te da je time ugrožena sigurnost Čelenkine porodice, u trenutku kad su ispred kuće bili žena i maloljetno dijete.

– Ovaj gnusan čin SDA raskrinkava sve njihove laži o moralu i pokazuje radikalizam šireg razmjera. Spremni su ugroziti živote kako bi zastrašili našeg kandidata, ali neće im to poći za rukom”, naveli su iz BHI-KF.

Iz ove stranke već su drugi optuživani za radikalizam, od slučaja podjele pomoći britanskih humanitaraca u Starini, preko “bradonja koji priželjkuju islamsku državu”, ali saopćenje u kojem se navodi da se pucnjava dogodila “na onom mjestu gdje su nekada okretali vola za Bakira Izetbegovića, te da su iz SDA “odlučili pokazati kako su spremni ubijati ženu i djecu samo da zastraše sve one koji nisu zeleni” pokazuje vokabular kojim se poslužila BHI KF, koja, zanimljivo je i to, piše saopćenje sa “upozoravam”, dakle u prvom licu jednine, iako je u potpisu stranka, a ne pojedinac (čije ime nosi stranka).

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno