Biznis

FOTO: U Zenici predstavljen ponos turske autoindustrije – električno vozilo Togg, donosimo detalje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Zeničkom privrednom sajmu ZEPS ove godine predstavljeno je tursko električno vozilo Togg T10X, koje je privuklo veliku pažnju posetilaca i ljubitelja automobila.

Togg (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) je pionir turske automobilske industrije i T10X predstavlja prvi potpuno električni SUV iz Turske. Ovo je ujedno prvi put da je u ovom dijelu Evrope na ovaj način izloženo vozilo dostupno svim posjetiocima sajma.

Togg T10X je dužine 4,6 metara i širine 1,9 metara dok je njegova visina 1,62 metra. Kapacitet baterije je 20 kWh, te omogućava domet od oko 300 km sa jednim punjenjem.

Električni motor razvija snagu od 200 KS, što omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 7,6 sekundi.

Dostupan je u verziji sa pogonom na zadnje točkove, kao i opcionalno sa pogonom na sve točkove, a opremljen je naprednim sistemima za asistenciju vozaču, uključujući adaptivni tempomat i sistem za prepoznavanje saobraćaja.

Moderni enterijer krasi i 12-inčni ekran osetljivim na dodir i napredni infotainment sistem.

Togg T10X simbolizuje napredak Turske ka održivoj mobilnosti i inovacijama u automobilskoj industriji. Njegovo predstavljanje na sajmu dodatno ističe ambiciju Turske da postane ključni igrač na tržištu električnih vozila.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa vozilom, istraže njegove karakteristike i dobiju informacije o budućim modelima. Očekuje se da će TOgg T10X doprinijeti razvoju električne mobilnosti u Turskoj i širom regiona, pružajući ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim vozilima.

E. M. KLIX



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno