Biznis Politika Zenica

Gradonačelnik Kasumović na otvaranju sajma ZEPS 2024: Podrška razvoju i poslovnoj saradnji u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je danas upriličeno svečano otvaranje Generalnog sajma privrede ZEPS 2024, koji se održava od 1. do 5. oktobra na Kamberovića polju. Ova manifestacija koja se može pohvaliti tradicijom dugom tri decenije privukla je brojne izlagače i posjetitelje iz zemlje i inostranstva, čime se potvrđuje njen status ključnog privrednog događaja u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, izrazio je zadovoljstvo što je grad domaćin ovako značajnog sajma. “Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na otvaranju Generalnog sajma privrede ZEPS 2024 u našem gradu, koji se ponosi bogatom privrednom tradicijom. Iskreno zahvaljujem gospodinu Elviru Ajanoviću, domaćem privredniku, na preuzimanju licence za ZEPS i na ideji koju je donio u Gradsku upravu. Uz podršku gradske administracije, lokalne razvojne agencije ‘ZEDA’ i drugih partnera, uspješno smo realizovali ovu značajnu manifestaciju. Uvjeren sam da će ovogodišnji ZEPS donijeti brojne prilike za saradnju i razvoj te da će plodovi ovogodišnjeg sajma biti novi biznisi, partnerstva i prijateljstva. Hvala vam i želim uspješan sajam! Lijepo se osjećajte u našem gradu!”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Tokom dana, gradonačelnik je posjetio zeničke firme koje izlažu na sajmu, te se susreo s brojnim domaćim i inozemnim dužnosnicima, čime je dodatno pokazao podršku lokalnim privrednicima i jačanju međusobne saradnje.

Grad Zenica sufinansira nastup na sajmu za 40 mikro preduzeća u Biznis inkubatoru, pružajući im jedinstvenu priliku za predstavljanje.

Sajam se prostire na ukupnoj površini od 20.000 metara kvadratnih i okuplja 400 izlagača, s omjerom učešća od 55 posto domaćih i 45 posto stranih kompanija.

Sajam ZEPS 2024, uz bogat program i raznovrsne izlagače, profilira se kao centralno mjesto za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i jačanje privredne saradnje, ne samo na lokalnom, već i na međunarodnom nivou.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno