Politika

Demokratska fronta Zenica: I dalje ste u dilemi?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I dalje ste u dilemi? Kako se bliži kraj kampanje i dan izbora, zapitajte se – kome ću dati svoje povjerenje 6.oktobra?

Od početka kampanje “zatrpani” smo obećanjima koja je nemoguće ispuniti, nedosljednim politikama, ratnohuškačkom retorikom i kontinuiranim vrijeđanjem drugih političkih oponenata i pojedinaca.

Zar je realno očekivati da pojedinci koji izgovore uvrede i laži, budu iskreni za govornicom Gradskog vijeća i u svojim aktivnostima? Da li će poštivati Etički kodeks?

Da li zbilja mislite da će takvi izabrani zvaničnici da se pridržavaju Ustava Zeničko-dobojskog kantona i Statuta Grada?

Aktuelna većina u Gradskom vijeću je 2021. godine, izborom predsjedavajućeg iz reda istog konstitutivnog naroda i političke partije Gradonačelnika, derogirala Statut Grada, te od tog trenutka diskriminirala sopstvene vijećnike.

Nastavljaju odgovorno?

Koja je vjerovatnoća da nosioci listi koji imaju mandate u višim zakonodavnim tijelima Federacije i Kantona zbilja preuzmu mandate u Gradskom vijeću?

Vjerujete li u to?

Hoćete li birati one koji navode nevjerovatne podatake u imovinskim kartonima a posjeduju ogromna bogatstva koja su često upitnog porijekla?

Da li njima treba dati svoj glas?

Pozivanje na rat, podsticanje na mržnju, diskriminaciju ili nasilje protiv bilo kojeg lica ili grupe lica, te retorika kojoj nije mjesto u demokratskom društvu, postalo je naša svakodnevnica u mjesecu septembru.

Mi građani Zenice zaslužujemo i trebamo političare koji će zastupati naše interese a ne vašarske zabavljače koji pucaju iz oružja na predizbornim skupovima i koncertima.

Kao da ponedjeljak neće doći, komšija je počeo mrziti komšiju, a prijatelj prijatelja.

Političko “blato” nikada nije bilo dublje i sumornije.

Država, jednakih prava za sve građanke i građane.

Grad, jednakih prava i prilika za sve Zeničanke i Zeničane.

Nama je to od prvog dana osnovni prioritet.

06.oktobra na vama je da odaberete.

Birajte mudro.

Saopćenje za javnost DF Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno