Politika

Gradonačelnik Kasumović i ambasador Roem Kono: Jačanje prijateljskih veza između BiH i Indonezije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je ugostio njegovu ekselenciju Roem Kona, ambasadora Indonezije u Bosni i Hercegovini, tokom njegove prve zvanične diplomatske posjete Gradu.

Susret se održao u prijateljskoj atmosferi, a glavna tema razgovora bile su mogućnosti jačanja privrednih veza, kao i pitanja kulture, obrazovanja i tradicije.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je zadovoljstvo povodom sastanka, ističući važnost prijateljstva između dvije zemlje. “Indonezija je naša prijateljska zemlja, i sretan sam što sam danas imao priliku u ugodnom i prijateljskom razgovoru provesti vrijeme s njegovom ekselencijom. Drago mi je što sam čuo da je ambasador Kono otvoren za naše prijedloge i da Zenicu vidi kao sredinu koja pruža mogućnosti jače saradnje između naših država”, poručio je gradonačelnik.

Tokom razgovora posebno je naglašena inicijativa za bratimljenje Zenice s nekim gradom u Indoneziji, što će biti poseban zadatak za budućnost. Ova inicijativa može otvoriti vrata za dalju kulturnu i privrednu saradnju.

U delegaciji ambasadora Kono bili su Yudhono Irawan, savjetnik za ekonomska pitanja, Calvinantya Basuki, treći sekretar Ambasade, te Miranti Kono, asistentica ambasadora.

Ova posjeta još je jedan dokaz dobre saradnje između Zenice i stranih diplomata, a gradonačelnik Kasumović se nada da će ovakvi susreti doprinijeti daljem razvoju odnosa i zajedničkim projektima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno