Politika

Saopćenje POKRET: Za nepunih 11 mjeseci Adnan Šabani je za svoju rodnu Zenicu uradio više nego mnogi za cijeli mandat!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za nepunih 11 mjeseci koliko je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona Adnan Šabani je za svoju rodnu Zenicu uradio više nego mnogi za cijeli mandat!

Idejama, prijedlozima i odlukama koje je lično potpisao Adnan Šabani, za Grad Zenica, udruženja građana i lokalnu infrastrukturu iz ministarstva koje vodi i sa budžeta ZDK isplaćeno je ili će biti isplaćeno preko 4,7 miliona KM!

Između ostalog izdvajamo:
– Nakon osam godina započela je izgradnja prve, vangradske dionice GGM čija je vrijednost okvirnog sporazuma 3,17 milionaKM;
– Za rekonstrukciju puta za Smetove – cca 500.000 KM;
– Institutu „Kemal Kapetanović“ Univerziteta u Zenici za rad, ekološke projekte, održavanje mjernih stanica i uspostavu registra zagađivača – 660.000 KM;
– Modernizacija ceste i izgradnja pješačke staze na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica u dužini od 1,6 km – 456.300,00 KM;
– Sanacija dionice regionalnog puta Zenica – Varda – Arnauti – 470.000 KM;
– Sa 114.000 KM sufinansiran su transportni troškovi za odvoz otpada na Regionalnu deponiju Mošćanica;
– Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih lica u Zenici – 20.000 KM;
– Rekonstrukcija puta za Pepelare – 70.000 KM Udruženjima građana za realizaciju projekata iz oblasti ekologije blizu 60.000 KM.

Ponosan sam na urađeno, a posebno na deblokadu izgradnje Glavne gradske magistrale Zenica koja će mnogo značiti za rasterećenje saobraćaja u gradu ali i razvoj grada i privrede. Kroz saradnju sa drugim ministarstvima, gdje smo imali veliku podršku i razumijevanje premijera Nezira Pivića, u budžet Grada Zenica donijeli smo ogromna sredstva i nikako ne stoje optužbe koje plasira dosadašnji gradonačelnik Zenice“, kaže Adnan Šabani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno