Zenica

Studentski centar Zenica objavio listu uslovno primljenih studenata za novu akademsku godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studentski centar Zenica (SCZ), nakon provedenog konkursa, objavio je listu s imenima 220 uslovno primljenih studenata na smještaj i ishranu za novu akademsku godinu – potvrdila je Feni direktorica SCZ-a Nidžara Halilović.

Istakla je da je na javni poziv pristiglo 246 prijava pa će 26 studenata biti na listi čekanja. Smještaj u domu mogu dobiti samo redovni studenti koji prvi put upisuju godinu studija ili brucoši.

– Svi uslovno primljeni studenti, koji to još nisu učinili, do kraja oktobra imaju obavezu dostaviti nam potvrdu o upisu naredne godine studija, a 35 posto kapaciteta, odnosno 77 mjesta, rezervirano je za brucoše. Ove smo godine imali i 10-ak brucoša, što se ranijih godina nije dešavalo, koji nisu primljeni pa su i oni na listi čekanja. Imamo i na razmjeni i jednu studenticu iz Turske, koja će jedan semester studirati na Filozofskom fakultetu – navodi Halilović.

Tokom ljeta, dodala je, urađeni su unutrašnji molerski radovi, a preostalo je da se zamijeni i 40-ak vrata na studentskim sobama. U planu je i zamjena madraca te namještaja u sobama, a u pripremi je i dokumentacija za protivpožarne stepenice.

Studenti za smještaj i dva obroka-ručak i večeru plaćaju 150 KM, dok dodatnih 249 KM za njihov smještaj i ishranu subvencioniraju kantonalne vlade iz kojih su studenti. Nova akademska godina na osam fakulteta Univerziteta u Zenici počinje 7. oktobra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno